Trønderfotball 2017

– Det har vært et skikkelig stort år for min del

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Ingrid Syrstad Engen har fått sitt store gjennombrudd på fotballbanen denne sesongen. Ikke bare har hun imponert for suverene Lillestrøm, 20-åringen fra Gimse har også fått debuten sin på A-landslaget.

– Det har vært et skikkelig stort år for min del. Jeg har opplevd veldig mye med både LSK Kvinner og landslaget så langt. Det gir mye motivasjon videre og artig å få være med på, sier Syrstad Engen til fotball.no.

Ingrid Syrstad Engen meldte overgang fra Trondheims-Ørn til Lillestrøm i forkant av årets sesong, og har imponert for de regjerende seriemesterne. Hun har også notert seg for 7 kamper for A-landslaget, og scorte kampens første mål da Norge sikret VM-plassen mot Nederland.

Syrstad Engen har tidligere spilt for Melhus og Gimse før hun gikk til Trondheims-Ørn. Her noterte hun seg for 71 offisielle kamper.

– Det var artig å score et så viktig mål når man ikke scorer så mye. Jeg har ikke scoret så mye i ettertid heller, men jeg tar med meg den gode følelsen der, sier Syrstad Engen om målet hun scorte mot Nederland.

Syrstad Engen har vært sentral for Lillestrøm denne sesongen, og står med 21 kamper og to scoringer så langt. Nå er 20-åringen på landslagssamling for å forberede seg til morgendagens kamp mot Sverige.

– Det er kjempeartig å komme tilbake. Det er god stemning og jeg har egentlig gledet meg siden forrige samling. Men vi kan ikke være oppe i skyene for lenge. Nå må vi jobbe hardt helt frem til VM og det tror jeg vi er veldig motiverte til alle sammen, sier Engen til Fotball.no.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS