Trønderfotball 2017

– Det har vært knallhardt og krevd mye

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimtoppfotball.no

For to år siden var Ranheim begjært konkurs. Nå er trønderklubben en av klubbene i Eliteserien med best kontroll på økonomien.

Denne uka publiserte NFF sin økonomirapport for første halvdel av 2018, og rapporten viser at Ranheim som en av bare fire Eliteserieklubber befinner seg i grønn sone. I en tid der norske toppklubber totalt sett går i minus har Ranheim stålkontroll på økonomien, og det til tross for at klubben har gjennomført flere større investeringer på anlegg denne sesongen.

– Nå er det medgang, det kan lett by på nye utfordringer med tanke på bruk av penger. Min jobb som leder er å sørge for at vi er fornuftige, fortsatt prioriterer det viktigste av det viktigste og bygger klubben stein på stein, sier Ranheims daglige leder Frank Lidahl til Trønderfotball.

– Vi er stolte over å være i grønn sone, men dette er et situasjonsbilde på noe som har vært (januar-juni). Alt handler om å jobbe hardt hver dag på alle områder for å fortsette den positive klubbutviklingen, fortsetter Lidahl.

Sommeren 2016 ble Ranheim begjært konkurs på et ubetalt skatte- og avgiftskrav, og siden den gang har trønderne jobbet knallhardt med å få økonomien på fote. De siste årene har blåtrøyene befunnet seg i gul sone, og i år er første gang de er plassert i grønn.

Les hele rapporten fra NFF her.

– Kortversjonen handler om å bygge tillit, liking og omdømme gjennom å være tydelige på hvem vi skal være og etterleve dette. I første fase (2016) handlet det om å holde tett dialog med kreditorene, inngå avtaler på nedbetaling av gjeld og overholde dette.

Klubben har måtte kutte masse de siste sesongene.

– Vi har opplevd god støtte fra mange samarbeidspartnere og kreditorer som har satt pris på at vi hadde tett dialog og faktisk gjennomførte det vi sa vi skal gjøre. Det har hele veien handlet om å ikke bruke penger vi ikke har, det har vært knallhardt og krevd mye av mange i hele klubben, sier Lidahl.

– Helt åpenbare ting som det egentlig har vært behov for har vi måttet prioritere bort i perioder. Parallelt har posisjonen vår bygd seg sterke og inntektssiden har vokst. Vi avsluttet 2017 gjeldfri og fortsetter nå den ventede økonomiske utviklingen, avslutter Ranheims daglige leder til Trønderfotball.

I Eliteserien er Bodø/Glimt, Ranheim, Sarpsborg 08 og Tromsø de eneste i grønn sone. Resten av klubbene er i gul.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS