Trønderfotball 2017

Even Barli i Eliteserietoppen

  • Magnus Troøyen
Foto: Jørn Engberg/Ranheimfotball.no

Even Barli stod frem som Ranheims beste spiller da trønerne spilte 0-0 hjemme mot Bodø/Glimt i helga.

Barli har i flere sesonger vært blant Ranheims beste spillere, men målvakten har tatt ytterligere steg denne sesongen. Han er blant keeperne i Eliteserien med flest redninger, og har bidratt sterkt til at Ranheim kjemper blant topplagene på tabellen.

Mot Bodø/Glimt holdt han Ranheim inne i kampen med flere feberredninger.

– Jeg har jo sagt til guttene at det er bedre at de kommer én mot én, enn at de river dem ned og lager straffespark. Jeg trives jo nesten bedre én mot én enn når det kommer langskudd fra 15-20 meter, forteller keeperen til Ranheims hjemmeside.

Mot Bodø/Glimt måtte han flere ganger dra frem mesterlige redninger for å holde Ranheim inn i kampen. Han hadde blant annet en strålende benparade etter 67 minutter da Zinckernagel kom helt alene med keeperen, og måtte også i aksjon flere ganger mot slutten av kampen.

Etter oppgjøret ble Barli kåret til banens beste spiller.

– Vi starter kampen steinbra, og i løpet av de første 25 minuttene har vi flere gode muligheter. Vi blir litt for fikse på siste tredjedel, syns jeg, men starten er veldig bra. Vi mister litt ballro etter det, og gir Bodø/Glimt initiativet. Slik var det også i andreomgang. Vi får noen gode muligheter på slutten, men sett under ett er nok uavgjort helt ok, beskriver Barli.

Ranheim ligger på 5.plass i Eliteserien etter helgas uavgjortresultat. De står med 39 poeng på 26 kamper.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS