Trønderfotball 2017

G16: Klare for cupfinale!

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Rosenborg vant 2-0 over Lyn i dagens semifinale og er dermed klare for cupfinale. Der venter Stabæk.

– Det ble en typisk cupkamp og det var spenning helt inn. Lyn jobbet godt. De hadde korte avstander i laget og lå og ventet på at vi skulle gjøre feil. Vi hevet oss etter pause og kontrollerte kampen i større grad, men vi klarte ikke å skape så mange store sjanser, sier Rosenborg-trener Gerhard Wermink til fotball.no.

Semifinalen mot Lyn ble tett og jevn, og etter full tid viste resultattavla 0-0. I ekstraomgangene var det tydelig at det var Rosenborg som hadde mest energi, og det tok ikke lang tid før de tok ledelsen. Først satt Magnus Hammerås ballen i mål fra 15 meter, før Andrew Zubovic enket trillet ballen i tomt mål etter at Lyn hadde sendt frem keeperen i et desperat forsøk på å score.

– Vi brukte bakrommet for lite i ordinær tid, men vi klarte å utnytte det i ekstraomgangene og da fikk vi tidlig uttelling. Jeg synes vi vant fortjent mot et godt Lyn-lag, sier Wermink.

Rosenborg har vunnet fire av de ni cupfinalene som er spilt i NM G16 Telenor Cup siden 2009. De har vunnet hver gang de har vært i finalen, og Wermink har god tro på cupgull også i år.

– Det er viktig å spille kamper som betyr noe og det er alltid et mål å kjempe om titler. Rosenborgs A-lag kjemper om gull hvert år både i serie- og cup. Det er der lista ligger og disse gutta må også lære hva som skal til for å gå helt til topps, forteller Wermink.

Rosenborg G19 og A-laget er fortsatt med i kampen om en finaleplass, så dermed kan det bli tre Rosenborg-lag som spiller cupfinale senere i høst. Det er også gledelig for Rosenborg å se at det gror godt på juniorlagene, når A-laget har rekordfå trøndere for tiden.

Finalen spilles i Telenor Arena fredag 30. november.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS