Trønderfotball 2017

Nå skal Ranheim ut på spillerjakt

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim ønsker å forsterke stallen foran neste sesong, og er allerede i gang med å plukke ut aktuelle kandidater.

– Vi har en plan for hvordan stallen skal se ut til neste år. Det har forsvunnet noen spillere, og kanskje forsvinner det én eller to til. Vi vil ha spillere inn, og følger veldig nøye med i det trønderske markedet. Vi er på lokale kamper og følger med, bekrefter trener Svein Maalen til VG. 

Ranheim har levert en eventyrlig sesong i Eliteserien etter opprykket fra 1.divisjon forrige sesong, og ligger få runder før slutt an til å komme på en sterk 5.plass. Det betyr likevel ikke at trønderne hviler på laurbærene, representanter fra klubben har overvært en rekke trønderske kamper de siste ukene.

Flere spillere på Levanger kan være aktuelle, etter at trønderklubben rykker ned til 2.divisjon. Også på Nardo og Stjørdals-Blink, som begge overlevde i 2.divisjon, skal det være aktuelle spillere.

– I utgangspunktet kikker vi kun etter trøndere. Det kan være at vi en gang i fremtiden ikke er gode nok til å spille i Eliteserien, men vi skal likevel beholde den identiteten, sier Maalen.

Ranheim mistet viktige Christian Eggen Rismark i sommer, og til vinteren flytter også Kristoffer Løkberg vestover. Han skal erstattes, men det er uaktuelt for Ranheim å se på spillere født utenfor trøndelag. Kaptein Mads Reginiussen er den eneste spilleren i Ranheim-troppen som ikke er født i trøndelag. Slik skal det fortsette å være.

Etter det Trønderfotball erfarer skal også Even Barli være interessant for flere større klubber i Eliteserien.

– Vi har sagt at vi skal utvikle de spillerne vi har, men når vi må ha inn nye spillere må vi rekruttere fra egen region. Det er klubbens identitet. Det er kvaliteten på trønderske spillere i sum som avgjør hvor Ranheim spiller i divisjonssystemet, sier Maalen.

NB: Etter det Trønderfotball forstår skal Kolstads Erlend Sørhøy være svært nær en overgang til Ranheim.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS