Trønderfotball 2017

Opprykket nærmest klart for Byåsen

  • Magnus Troøyen
Foto: Byåsen på Twitter

Byåsen vant komfortabelt 3-0 hjemme mot Brumunddal lørdag formiddag, og tok dermed et langt steg mot opprykk til 2.divisjon.

Byåsen og Rosenborg 2 har kjempet en tett kamp om opprykksplass gjennom hele sesongen, men de siste ukene har Byåsen dratt ifra. Etter dagens overlegne seier mot Brumunddal har trønderne fra vestsida i Trondheim skaffet seg en luke på hele 9 poeng ned til konkurrentene fra øst, og med tanke på at RBK 2 bare har 4 kamper igjen av sesongen skal svært mye gå galt for Byåsen om opprykket skal ryke.

Etter å ha hatt overtak det meste av omgangen mot Brumunddal var det ikke ufortjent at Kristian Andreassen sendte Byåsen opp i ledelsen like før pause, og etter hvilen viste hjemmelaget tydelig at de var det beste laget. Torbjørn Aabrekk la på til 2-0, mens Agwa Obiech fastsatte sluttresultatet til 3-0 like før slutt.

Brumunddal røk på sin femte strake kamp uten å score spillemål.

Dermed topper Byåsen tabellen med 51 poeng, mens Rosenborg 2 følger bak med 42. Bare førsteplassen rykker opp til 2.divisjon, og Byåsen virker å ha god kontroll på opprykksposisjonen. Byåsen er i tillegg i strålende form med 4 strake seiere i seriespillet.

Se tabellen her.

Alt håp er imidlertid ikke ute for Rosenborg 2, i nest siste serierunde møtes faktisk de to opprykkskandidatene til kamp på Byåsen Arena. Innen den tid kan Byåsen imidlertid allerede ha sikret opprykket.

(Bildet: Kampens målscorere)

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS