Trønderfotball 2017

På denne tabellen er Ranheim best – og Rosenborg verst

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim er den soleklart beste klubben i Eliteserien på bruken av lokale spillere. Rosenborg er verst.

Bergens Tidende har laget en omfattende oversikt over hvilke klubber i Eliteserien som er flinkest til å bruke lokale spillere, og ikke overraskende er Ranheim best i klassen. Klubben fra fjæra i Trondheim har brukt en lokal spiller fra start hele 251 ganger denne sesongen, og det er nesten hundre ganger flere enn Odd som følger på andreplass.

Faktisk er finnmarkingen Mads Reginiussen den eneste ikke-trønderen i troppen til Ranheim, men Reginiussen har spilt for Ranheim nesten hele sin voksne karriere. Nest-Sotras sportssjef, Arve Haukeland, mener Ranheim er et forbilde for hele fotballnorge.

– Ranheim går foran og viser vei. Det de har fått til er rett og slett utrolig gledelig. Alle vet at de har dårligere økonomi enn alle de andre klubbene, likevel gjør de det bra med lokale spillere. Det er en kjempeinspirasjon for oss, skryter han.

Les også: Syv strake kamper uten trøndere på banen

Helt nederst på lista finner vi Rosenborg, som bare har brukt en lokal spiller fra start 19 ganger denne sesongen. Pål Andre Helland og Erlend Dahl Reitan er de eneste trønderne i RBK-troppen, og det er Helland som har spilt mest fra start. Vingen har imidlertid vært veldig skadeforfulgt hele sesongen.

Se hele oversikten hos Bergens Tidende.

I 1.divisjon er nedrykksklare Levanger midt på treet i bruken av lokale spillere. De har startet med en lokal spiller 136 ganger denne sesongen.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS