Trønderfotball 2017

Syv strake kamper uten trøndere på banen

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Da Erlend Dahl Reitan ble byttet inn for Rosenborg på tampen av gårsdagens kamp mot RB Leipzig, var det første gang på 7 kamper at en trønder var på banen for Rosenborg.

Mens det norske landslaget stadig i større grad preges av trøndere, er Rosenborg i ferd med bli et lag omtrent uten en eneste trønder på banen. Pål Andre Helland er den eneste trønderen som har fått jevnlig spilletid for Rosenborg denne sesongen, men vingen har tilbragt store deler av sesongen på sidelinjen med forskjellige skader.

Med Helland på sidelinja med en ny skade har Rosenborg spilt store deler av høsten uten en eneste trønder på banen. Da Reitan ble byttet inn på slutten i gårsdagens europakamp var det første gang siden seieren mot Strømsgodset i august RBK hadde en trønder på banen.

– Det er ingen god trend. Det er ikke bra. Men folket i Trøndelag glemmer det så lenge Rosenborg presterer godt. Med en gang det butter imot, øker fokuset på fraværet av trøndere på bana. «Jeg orker ikke å se flere kamper. Det er jo ikke trøndere på Rosenborg engang», blir holdningen i tyngre stunder, sa Bent Skammelsrud til Dagbladet for et par uker siden.

Alexander Sørloth, Markus Henriksen, Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Ole Selnæs er alle viktige landslagsspillere med en fortid i Rosenborg, mens også Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey nok ville vært på landslaget om de ikke hadde takket nei. Der det er rekordfå trøndere i Rosenborg, er det omtrent rekordmange trøndere på det norske A-landslaget.

Til sammenligning har Ranheim vist at det absolutt er mulig å ha suksess i Eliteserien med et lag av trøndere, og også på Tromsø har et større trøndersk preg.

– Brann signerte nettopp noen trøndere som kanskje burde vært i Rosenborg. Spesielt Løkberg synes jeg burde fått et tilbud fra RBK. Han kunne passet fint inn i Rosenborg-troppen, sier Skammelsrud til Dagbladet.

Erlend Dahl Reitan og Pål Andre Helland er de eneste trønderne som har fått jevnlig spilletid for Rosenborg i år. Men Helland har slitt mye med skader, og Reitan har bare startet tre kamper. Unge Emil Konradsen Ceide har fått to innhopp.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS