Trønderfotball 2017

Utlignet med 9 mann på banen

  • Magnus Troøyen
Foto: Nardofk.no

Nardo fikk to røde kort, men klarte likevel å komme tilbake og sikre poeng hjemme mot Vålerenga 2. Kampen endte 1-1.

– En kamp som hadde absolutt alt en kamp kan by på. Enorme målsjanser, fantastiske keeperprestasjoner på begge lag, intensitet og trøkk og to utvisninger. I alle mine år som både spiller og trener tror jeg ikke jeg har opplevd maken til dramaturgi!

Det sa Nardo-trener Tormod Bjerkeset etter kampslutt. Han fikk se en kamp som hadde absolutt alt, og et Nardo-lag som kjempet til seg ett poeng helt på tampen med bare 9 spillere på banen. Etter at både keeper Henrik Bakke OG Morten Strand ble sendt av banen så det mørkt ut for Nardo, men få minutter før slutt klarte de likevel å utligne ved Christoffer Engan.

Nardo lå under 0-1 til pause, men etter hvilen tok det fyr på Nissekollen.

– Vi setter premissene for spillet i andre omgang, men får Henrik Bakke utvist og samtidig straffe imot. Preben Øien kommer inn, redder straffe og gjør en fantastisk kamp med flere gode redninger. I spill 10 mot 11 er vi faktisk det beste laget og skaper gode sjanser for å utligne, sier Bjerkeset til Nardos hjemmeside

– Men når vi i tillegg får Morten feilaktig utvist 20 min før slutt og må avslutte med 9 spillere ser det egentlig håpløst ut. Vi viser igjen en fantastisk karakter og får lønn for strevet da Christoffer utfordrer inni 16 meteren og får straffe som han setter kontant til 1-1, sier en strålende fornøyd Bjerkeset.

Vålerenga stilte med et sterkt lag, med flere spillere med erfaring fra Eliteserien. Likevel klarte Nardo å sikre ett poeng, ett poeng som kan vise seg å bli avgjørende i nedrykksstriden.

– Ikke annet å si at denne kampen hadde det meste og jeg mener at det å komme tilbake med to spillere i undertall mot et VIF lag med 4-5 tippeligaspillere er kanskje det mest imponerende jeg har opplevd i mine 10 år som trener for dette laget. Et meget viktig poeng og ikke minst lover det bra for moralen og stemningen i gruppen inn mot de 4 siste kampene, avslutter Bjerkan.

Nardo ligger på 9.plass, fire poeng over nedrykksstreken.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS