Trønderfotball 2017

Blink og Nardo med økonomitrøbbel

  • Magnus Troøyen
Foto: Blinks Twitterkonto

Både Nardo og Stjørdals-Blink er pålagt av NFF å lage en handlingsplan for økonomien.

Forbundet presenterte i dag sin økonomirapport for første halvdel av 2018, og Nardo er nok en gang plassert i rød sone (nederste nivå). Det er ingen hemmelighet at klubben fra Nissekollen sliter med økonomien, og det er nå andre gang på rad de ligger i den røde sonen.

Nardo må dermed fortsatt jobbe sammen med NFF og skape handlingsplan for å klare positiv egenkapital.

– Vi opplever samarbeidet med både klubbene og divisjonsforeningen som konstruktiv og bra. Jeg tror alle ser nytten av å ha fokus på økonomi og bærekraft, sier klubblisensansvarlig Rune Nordhaug til fotball.no.

Nytt denne gang er at varsellampene også blinker for Stjørdals-Blink. Klubben klarte med et nødskrik å sikre plassen i 2.divisjon denne sesongen, men er degradert fra grønn til gul sone av NFF. Det betyr at de også må lage en handlingsplan for å tilfredsstille lisenskriteriumet om å ha positiv egenkapital.

Det er ikke krav om å gjenopprette positiv egenkapital i inneværende år i PostNord-ligaen, slik det er i Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen.

Hele presentasjonen finnes her.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS