Trønderfotball 2017

– Det har ikke gått så bra for Sørloth i høst

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Lars Lagerbäck vraker Alexander Sørloth på landslaget, og begrunner valget med manglende spilletid.

Tidenes første Nations League-sesong går mot slutten, og Norge er i god posisjon til avansere til neste runde. Landslaget topper gruppa foran Bulgaria på målforskjell, og skal nå spille to skjebnekamper mot Slovenia og Kypros. Denne gang må landslaget dog klare seg uten Alexander Sørloth, som for første gang på lenge er vraket.

– Spilletid er en faktor, men det vi først og fremst titter på, er hvordan de har gjort det på landslaget, deretter på klubblaget og så på spilletid. Det har ikke gått så bra for Alexander (Sørloth) i høst, og Ola har spilt bra, sier Lagerbäck til VG.

Ola Kamara er hentet inn som erstatter. Alexander Sørloth har fått minimalt med spilletid for Crystal Palace i Premier League denne sesongen, og uttalte tidligere i høst at han vurderer klubbytte i januar. I første omgang skal det være snakk om utlån til en annen engelsk klubb for å få spilletid.

Fredrik Midtsjø er også ute av troppen.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS