Trønderfotball 2017

– Dette er guttedrømmen!

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

For tre år siden vurderte Kolstad-spiller Erlend Sørhøy å legge fotballskoene på hylla. Nå er han klar for Eliteseriefotball med Ranheim.

Erlend Tolnes Sørhøy har vært blant Kolstads beste spillere den siste sesongen, og det er ingen hemmelighet at større klubber har fulgt med på venstrekanten. I sommer uttalte Kolstad-trener Kristian Selnæs til Trønderfotball at det var uforståelig at ingen hadde hentet Sørhøy, men nå får 24-åringen endelig prøve seg på et høyere nivå.

I Ranheim skal Sørhøy konkurrere med Erik Tønne om en plass på venstrekanten.

– Jeg ser det på som en kjempemulighet til å utvikle meg videre som fotballspiller. Dette er guttedrømmen, sier Erlend Sørhøy til Ranheims hjemmeside.

Sørhøy har tidligere spilt for Byåsen, Heimdal og Tillerbyen, men har siden 2015 vært Kolstad-spiller. Her har han imponerende 47 mål på 85 kamper, og han har de siste månedene trent jevnlig med Ranheim. Det er derfor ingen bombe at overgangen nå er i boks.

– Vi har fulgt med Erlend over en lang periode, flere år, hans lengre periode i seniorfotballen viser god utvikling og nå er gutten klar for større utfordringer, forteller trener Svein Maalen.

Sørhøy er en typisk Ranheim-signering. Han kommer fra Heimdal, og har spilt et tresifret antall kamper for forskjellige lokale lag i Trondheimsregionen. For bare tre år siden slet han benken i det som da het Rødde, og forteller at han var nære å slutte med fotball for godt. Heldigvis fant han tilbake gleden i Kolstad.

– Jeg vurderte å slutte med fotball etter tiden i Rødde, der jeg bare satt på benken. Men jeg har fått stor glede med fotball i Kolstad, sier Erlend Sørhøy.

24-åringens kontrakt med Ranheim trer i kraft 1.1.2019.

– Erlend har bra fysikk, med masse råskap. Nå må han trene hardt over tid for å tåle belastningen med overgangen til Eliteseriespill, avslutter Svein Maalen.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS