Trønderfotball 2017

– En signering på ekte Ranheimsk vis

  • Magnus Troøyen
Foto: Hamkam.no

Ivar Sollie Rønning har signert for tre år med Ranheim.

– Det er en signering på ekte Ranheimsk vis: en trønder fra Levanger, som kommer fra spill i 2. divisjon og OBOS med Ham-Kam. Han er en høyreist spiller som er flink til å dukke opp i boksen og score mål, forteller Svein Maalen om signeringen til Ranheims hjemmeside.

Rønning fikk tidligere i vinter beskjed om at han ikke fikk ny kontrakt med HamKam, det selv om han scoret 10 mål inneværende sesong. Han ble likevel ikke stående uten klubb lenge, og levangergutten forteller at han gleder seg veldig til å spille i Eliteserien.

– Nå er jeg ekstremt fornøyd med å ta steget opp til Eliteserien og Ranheim. Måten Ranheim har utviklet spillere på de siste årene er veldig motiverende, og jeg skal jobbe knallhardt for å ta nye steg sammen med laget, sier Ivar Sollie Rønning.

Ivar startet med fotball i moderklubben Nessegutten før han gikk til Levanger som 16 åring. Han har vært i HamKam de siste tre årene, men OBOS-klubben ønsket seg forandringer på topp.

– Vi kjenner alle til Ivar sine kvaliteter foran mål. Der er han vår bestemann. Likevel søker vi etter spillere som kan gjøre oss enda bedre offensivt, forteller HamKams daglig leder John Anders Rise til klubbens hjemmeside.

Rønning endte på 45 mål på 81 kamper for grønnbuksene.

– Jeg er en spiss som er god med ball, og har en fin evne til å dukke opp på riktig sted i boksen, avslutter nyervervelsen.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS