Trønderfotball 2017

– Et mål kan være nok

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Sørloth har fortsatt tro på at han kan lykkes i Crystal Palace.

Tidligere i høst skapte trønderen mange overskrifter i engelsk presse da han åpent snakket om manglende spilletid, og samtidig åpnet for å bytte klubb i januar. Siden den gang har ikke Sørloth startet en eneste ligakamp, men det er likevel en optimistisk Sørloth som denne uka er på landslagssamling med Norge.

– Et mål kan være nok. Om jeg hadde scoret mot Tottenham, ville alt vært annerledes, forteller Sørloth til den engelske avisen Tribal Football.

Han viser til gigantsjansen han hadde på slutten i Premier League-kampen mot Tottenham, hvor han var centimetre unna å utligne.

– Det kan hende at jeg har fått litt mer tillit. Jeg synes jeg har gjort det veldig bra på trening over lang tid, og det bærer frukter. Så synes jeg også at innhoppene, kanskje spesielt mot Arsenal, var veldig bra. Så vi får håpe at det blir startplass snart, sier Sørloth til TV 2.

Denne sesongen har ikke trønderen spilt noen kamper fra start, men han har hele ni innhopp. Han har ikke scoret noen ligamål etter overgangen til engelsk fotball i januar, og forteller at måltørken er tøff.

– Man tenker selvfølgelig på det, og jeg er jo spiss. Jeg har alltid lyst til å score. Samtidig må man prøve å se positivt på ting også. Jeg har hatt gode innhopp nå, og det bygger selvtillit, så får målet komme etter hvert. Jeg har hatt noen tøffe perioder tidligere, og har kommet meg ut av dem, så det kommer til å gå denne veien nå også, forteller han.

Sørloth avviser at manager Roy Hodgson var sint etter de offentlige utspillene om manglende spilletid, men forteller at de tok seg en lengre prat etter at presseoppslagene var ute.

– Vi snakket sammen etter samlingen, og var enige begge to. Han spurte hva jeg tenkte, og vi har egentlig alltid hatt en fin tone. Klaging er ikke et ord jeg vil bruke.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS