Trønderfotball 2017

– Guttene fortjener virkelig å spille 3.divisjon neste år

  • Magnus Troøyen
Foto: Strindheimtoppfotball.no

Strindheim-trener John Pelu forteller om en krevende sesong i 4.divisjon, og sier han er utrolig stolt over spillerne som sikret opprykket til 3.divisjon.

Etter to strake nedrykk var det knyttet høye forventninger til Strindheim foran deres første sesong i 4.divisjon, men å sikre opprykk ble ikke så enkelt som mange hadde trodd på forhånd. Spesielt under vårsesongen var poengfangsten ustabil, men utover høsten rykket Strindheim i fra. De vant seriefinalen mot NTNUI, og sikret opprykket en runde før slutt.

– Guttene fortjener virkelig å spille i 3.divisjon neste sesong. Vi har gjort en veldig god jobb gjennom hele 2018, men skal jobbe hardere for å vise at vi kan være minst like gode i 3.divisjon 2019, sier Strindheims hovedtrener John Pelu til klubbens hjemmeside.

Han er spesielt fornøyd med hvordan laget hevet seg utover høsten.

– Vi gjør en veldig god høstsesong med 30 poeng av 33 mulige. Bare Hitra klarte å ta poeng fra oss. Der vi slapp inn mål i samtlige kamper på våren klarte vi på høsten å holde nullen i 5 av 11 kamper. På våren hadde vi 51-22 i målforskjell, mens på høsten fikk vi 60-12, oppsummerer Pelu.

Pelu forteller at ambisjonene til klubben var tydelige. Alt annet enn opprykk var uakseptabelt.

– Klubben hadde en klar målsetning for sesongen 2018, og det var opprykk. Punktum. Her var det ingen rom for diskusjoner om årsaker, spillestil, tropp osv. Vi skulle bare vinne avdelinga. Det var så klart noe jeg var klar for etter to strake nedrykk, forteller han.

Pelu forteller også om en vanskelig jakt etter nye spillere. Da klubben startet opp treningene vinteren 2018 hadde de bare 13 utespillere, hvorav 6 var juniorer. Den eldste spilleren var født i 1993. Derfor måtte de ut på spillerjakt i sommerferien for å forsterke den uerfarne troppen.

– Det er ikke lett å få tak i rutinerte spillere i Trøndelag, spesielt når laget er i 4.divisjon. Det er ofte mange klubber som slåss om samme spillere og de som har ambisjoner velger gjerne 2.divisjon eller 3.divisjon. Med god jobb fra sportssjef Vidar og Augdal og klubbens gode rykte klarte vi likevel å forsterke troppen kraftig til høstsesongen. Der vi var maks 16 spillere på våren var vi nå 25 spillere i A-stallen.

John Pelu har nylig forlenget kontrakten sin med Strindheim ut 2019.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS