Trønderfotball 2017

– Jeg har lyst til å spille for et topplag

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Kristoffer Løkberg spilte sin siste kamp for Ranheim lørdag kveld. Nå blir han Brann-spiller.

– Jeg gleder meg helt sinnssykt. Det er vemodig å forlate Ranheim, men jeg har lyst til å spille for et topplag, og bidra til at «gullet ska hem», sier han med glimt i øyet til Aftenposten.

Løkberg spilte samtlige 90 minutter da Ranheim tapte 1-2 mot Vålerenga tidligere ikveld, og dermed avsluttet Ranheim 2018-sesongen med tre strake tap. Løkberg forteller at han selvfølgelig er skuffet over prestasjonene de siste kampene, men sier han forsøker å fokusere på sesongen som en helhet.

– Vi har ristet av oss skuffelsen etter tapet allerede, og ønsker å fokusere på at vi er blitt nummer syv. Det er veldig, veldig sterkt, sier Løkberg.

– Jeg håper alle ser hvilken prestasjon vi faktisk har gjort ved å komme på syvendeplass denne sesongen, fortsetter han.

Løkberg endte dermed opp med 191 kamper og 12 mål for Ranheim i denne omgang. Han startet karrieren i Strindheim, men har spilt for Ranheim siden 2011.

Ranheim hadde muligheten til å ende på 6.plass om de tok poeng i kveldens oppgjør mot Vålerenga, men to raske scoringer av Bård Finne sørget for at trønderne må reise hjem til Trondheim uten poeng i bagasjen. Øyvind Storflor kronet sin 400.kamp i Eliteserien med scoring helt på slutten av oppgjøret, men Ranheim klarte aldri å utligne.

Den eventyrlige Ranheim-sesongen har ført til at trener Svein Maalen er nominert til prisen «Årets trener», og Løkberg er ikke i tvil om at han fortjener prisen.

– Det hadde ikke behøvd å være så mange andre nominerte. Han fortjener prisen, og bør få den, sier Løkberg til Aftenposten.

Kampfakta

Ranheim: Barli – Foosnæs, Furu, Kvande, Witry – Reginiussen, Valla Dønnem (Sørløkk 80′), Løkberg – Tønne, Lillebo (Helmersen 46′), Solbakken (Storflor 67′)

Mål: 1-0 Finne (51′), 2-0 Finne (53′), 2-1 Storflor (92′)

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS