Trønderfotball 2017

– Ole Selnæs kunne spilt for Barcelona eller PSG

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Tidligere Rosenborg-spiller Ole Kristian Selnæs høster mye skryt for prestasjonene sine i franske Saint-Étienne.

Etter en variabel start på oppholdet i Frankrike har det for alvor løsnet for midtbanespilleren denne sesongen. Han er blant spillerne i Saint-Étienne med mest spilletid det siste året, og har bidratt sterkt til at franskmennene ligger på en sterk 5.plass i Ligue 1. Nå mener flere eksperter han er klar for større oppgaver.

– Jeg må innrømme at jeg fryder meg over å se Selnæs spille i år. Enkelte vil kanskje si at jeg overdriver, men jeg mener helt seriøst at han kunne spilt i PSG, Barcelona eller Bayern München. Han har faktisk nivået inne til det, sier Fousseni Diawara til TV-kanalen TL7,

Diawara en en tidligere Saint-Étienne-spiller som nå jobber som ekspert på TV, og han følger Saint-Étienne tett.

– Pasningene til Selnæs er det Champions League-klasse over. Det er en spiller på veldig, veldig høyt nivå, legger Diawara til.

Mens Selnæs i Rosenborg hovedsakelig spilte som dyp playmaker på midtbanen i 4-3-3, har han fått en ny rolle i Saint-Étienne. Her spiller han i en duo med den franske landslagsspilleren Yann M’Vila på midtbanen, og har mye mer frihet til å bidra offensivt.

– Hvis du hadde sagt det til folk i og rundt Rosenborg, så tror jeg de hadde ledd seg i hjel.

– I noen kamper har jeg spilt indreløper, blant annet mot Monaco. Hvis du hadde sagt det til folk i og rundt Rosenborg, så tror jeg de hadde ledd seg i hjel. De hadde ikke trodd noe på at jeg kunne spille indreløper. Jeg har blitt en mye mer toveis-spiller enn det jeg var før, sier Selnæs til VG. 

Han innrømmer at han liker sin nye rolle.

– I starten i Saint-Étienne spilte jeg som jeg gjorde i Rosenborg, alene som et midtbaneanker i 4–3–3. Da er du veldig, veldig sjeldent i angrep. Nå ligger jeg litt høyere i banen.

Denne uka er Ole Selnæs på landslagssamling med Norge, og han ligger godt an til startplass i de avgjørende Uefa Nations League-kampene til helga.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS