Trønderfotball 2017

Slik oppsummerer Byåsen-kapteinen sesongen

  • Magnus Troøyen
Foto: Byåsen Kvinnefotball på Facebook

Byåsens kaptein Guro Ramstad forteller at laget oppnådde det interne målet sitt for sesongen, men avslører samtidig at hun mest sannsynlig er ferdig i klubben.

Byåsens kvinnelag leverte en solid sesong i 1.divisjon, og endte til slutt på en sterk tredjeplass. De var lenge med i kampen om opprykk, men flere unødvendige poengtap gjorde at de måtte nøye seg med en plass på pallen. Ramstad forteller at ambisjonene for sesongen var å forbedre seg fra fjoråret, og er glad for at klubben oppnådde målet sitt.

– Vi har alltid fokusert på en kamp av gangen og brukt tabellen som motivasjon i treningsarbeidet. Vårt interne mål var å gjøre det bedre enn i fjor, både med tanke på målforskjell og totale poeng. Å klare det viser at vi har forbedret oss siden forrige sesong, spesielt hvis vi sammenligner høstsesongene, sier Byåsens Guro Ramstad til Trønderfotball.

Byåsen endte bare seks poeng bak tabelltopp, og kunne fort blandet seg inn i opprykkskampen mot slutten av sesongen om de unngikk noen unødvendige poengtap. På hjemmebane var Byåsen sterke, men borte vant de bare fire av elleve kamper.

– I denne sesongen har vi tapt og spilt uavgjort mot flere lag vi i utgangspunktet skulle vunnet mot. Vi har i noen kamper manglet det ekstra giret som de andre lagene har med seg på banen når de møter et lag som er høyt på tabellen, men dette viser bare at hver kamp lever sitt eget liv, og det har gitt oss god læring.

I siste seriekamp slo Byåsen topplaget Grei 3-2 etter en dramatisk snuoperasjon, og Ramstad forteller at det var en perfekt avslutning på sesongen.

– Å vinne siste kamp mot Grei var en helt ubeskrivelig følelse. Vi lå under 0-2 til pause og vant til slutt kampen 3-2 etter at Kristin Jørgensen scoret i kampens siste minutt. Seieren og tredjeplass i 1.divisjon var en perfekt avslutning på en jevnspilt sesong og gir oss litt ekstra motivasjon til å jobbe enda hardere neste år!

Personlig er hun usikker på fotballfremtiden. Ramstad spilte samtlige kamper fra start denne sesongen, og ble også klubbens nest-mestscorende. Likevel tror hun at hun er ferdig med fotball på høyt nivå.

– Jeg skal på utveksling til Canada i neste semester. Så da blir det ikke mer fotball da. Usikker på hva jeg gjør når jeg kommer tilbake til Norge, men motivasjonen for fotball på høyt nivå er ganske liten, avslutter Guro Ramstad til Trønderfotball.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS