Trønderfotball 2017

– Tronseth var en ideell trener for Stjørdals-Blink

  • Magnus Troøyen
Foto: Blinks hjemmeside

Roar Vikvang gleder seg stort til å komme i gang med jobben som hovedtrener i Stjørdals-Blink, men innrømmer at han helst skulle sett Are Tronseth fortsette.

Fredag forrige uke skiltes Are Tronseth og Blink i forhandlingene, og allerede kommende mandag kunne klubben presentere Vikvang som ny hovedtrener. Han gjør dermed comeback tre år etter at han sist ledet Blink i en tellende kamp. Vikvang sier han er full av motivasjon for å ta fatt på jobben.

– Jeg synes det er fryktelig artig å være tilbake. Det var artig å treffe spillerene, det er en kjempefin gjeng og jeg gleder meg masse til å jobbe med gruppen, sier han i et videointervju på Blinks Facebookside.

– Det er jo tre år siden sist jeg var hovedtrener, og jeg kjenner jo at jeg synes dette er veldig artig. Jeg mener selv jeg har en del å bidra med, så jeg håper vi klarer å få til et godt fotballag.

Han fikk spørsmål om å ta over jobben kort tid etter at Tronseth trakk seg, og sier han ikke trengte lang betenkningstid. Aller helst skulle han likevel sett at Tronseth fortsatte.

– Jeg innrømmer glatt at jeg både håpte og trodde at Are Tronseth skulle fortsette, jeg synes han er en ideell trener for Stjørdals-Blink med lokal tilhørighet og massiv spillerbakgrunn. Han har imponert meg de årene han har vært trener. Så jeg håpte han skulle fortsette, men når den kabalen ikke gikk opp fikk jeg forespørselen og jeg trengte ikke lang tid. Jeg måtte ta en runde med mine nærmeste, men når de sa det var greit var det ikke så vanskelig.

Han forteller at tre år på sidelinja har vært nyttig, men gleder seg å komme tilbake i manesjen. Han tenkte opprinnelig at trenerkarrieren var over i 2015, men har fått ny motivasjon.

– Det å være utenfor trenerjobben en periode gir deg muligheten til å få et nytt perspektiv på ting enn når du står midt opp i det. Så det å trekke seg litt tilbake kan være smart. Men jeg er nok stort sett den samme personen som sist jeg var trener her, avslutter han.

Vikvang hadde sin første trening med Blink tirsdag kveld.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS