Trønderfotball 2017

– Vi har sikret oss en av Norges mest lovende trenere

  • Magnus Troøyen
Foto: Trondheims-Ørn.no

Trondheims-Ørn er strålende fornøyd med å ønske Steinar Lein velkommen som ny hovedtrener.

– I Steinar Lein har vi sikret oss en av Norges mest lovende trenere, en kunnskapsrik og inspirerende leder som tilfeldigvis også er trønder. I tillegg til å være en dyktig hovedtrener har han meget gode skussmål som spillerutvikler. Det er viktig for oss som har et titalls juniorlandslagsspillere i klubben, sier Ragnar Slettestøl, styreleder i Trondheims-Ørn, til klubbens hjemmeside.

14. august ble det kjent at Thomas Dahles trakk seg som hovedtrener for Trondheims-Ørn, og siden den gang har trønderklubben vært på jakt etter hans erstatter. Assistenttrener Geir Arne Kristiansen har hatt ansvaret mens trenerjakten har pågått, men denne uka kunne Ørn endelig presentere klubbens nye hovedtrener.

Tidligere RBK-spiller Steinar Lein har lang erfaring som trener og spiller for flere lag, og tar over Ørn fra 1.januar.

– Vi har funnet en lokal kandidat som har vært ute i mange år og bygd en spennende trenerkarriere. Det er særdeles gledelig å være den klubben som henter Steinar hjem igjen til trøndersk fotball, sier Tarjei Smågesjø, sportslig leder i Trondheims-Ørn.

Adresseavisen meldte tidligere i høst at 38 personer søkte på trenerjobben da den ble lyst ut. Ingen av dem var kvinner. Ørn reddet såvidt plassen i Toppserien denne sesongen, men har høyere ambisjoner for neste sesong.

– Steinar er en av brikkene vi mangler i forhold til å bygge sterk nok prestasjons- og treningskultur. Han har spilt i Eliteserien, vært trener på toppnivå og har meget gode referanser som spillerutvikler og analyseansvarlig, sier Smågesjø.

Kort om Steinar Lein:
• Hovedtrener for Vard Haugesund i 1. divisjon (2007-2013)
• Hovedtrener og spillerutvikler for Hødd i 1. divisjon (2014-2016)
• Spiller i Eliteserien for Rosenborg BK (1997-1998)
• Spiller i Eliteserien for FK Haugesund (1999-2002)
• Spiller for Vard Haugesund (2003-2010)
• Har også spilt for Byåsen og Kolstad

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS