Trønderfotball 2017

Lånes ut frem til sommeren

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Sørloth skal være svært nær et utlån til belgiske Gent.

VG melder at trønderen er enig med Gent om en utlånsavtale som varer frem til sommeren 2019. Sørloth har fått minimalt med lite spilletid under Roy Hodgson i Crystal Palace, og har stort sett måttet nøye seg med innhopp helt på slutten av kampene.

De siste rundene har han ikke vært med i kamptroppen, og nå tyder det meste på at han lånes ut når overgangsvinduet åpner ved midnatt idag.

I Gent skal han spille sammen med landslagskollega Sigurd Rosted. Klubbens trener er Jess Thorup, som var trender i Midtjylland da Sørloth spilte der. Der var kraftspissen en stor suksess, og scorte 15 mål på 26 kamper før han ble solgt til Premier League.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad mener det er riktig av Sørloth å gå med på et utlån.

– Å være spiss i den situasjonen han har vært i er en av de vanskeligste situasjonene man kan være i. Han kom veldig godt i gang, men så fikk han en skade som satte ham ut av spill. Så startet han denne sesongen uten tillit – til tross for en svært god pre-season. Nå er det bare korte innhopp hvor han er 100 prosent avhengig av å ta vare på sjansene, og med det presset det medfører … Det tror jeg er en utrolig kinkig situasjon, sier Wikestad til VG.

Sørloth startet karrieren i Strindheim. Gent blir hans syvende klubb i karrieren, til tross for at han fortsatt bare er 23 år gammel.

Gent er på 7.-plass i belgisk toppserie.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS