Trønderfotball 2017

På denne tabellen er Ranheim desidert sist

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ingen klubber i Eliteserien har færre tilskuere enn Ranheim. Men trønderklubben hadde en voldsom økning fra fjoråret.

Denne uka presenterte Norsk Toppfotball oppdaterte tall for tilskuertallet i norsk fotball 2018, og tallene viser at over 1,8 millioner besøkte tribunene i Eliteserien og 1. divisjon denne sesongen. Ranheim hadde en økning i tilskuertallet på nesten 200% fra fjoråret, men har likevel klart færrest tilskuere av lagene i Eliteserien.

2 018 personer fulgte i snitt Ranheim fra tribuneplass når trønderne hadde hjemmekamp. Det gir totalt 30 274 tilskuere gjennom hele sesongen. Nedrykkslaget Sandefjord, som hadde nest-færrest tilskuere, hadde i snitt 3 177 personer på plass til hver hjemmekamp.

Ranheim solgte ut samtlige kamper mot «storlagene» i Eliteserien, men slet mer med billettsalget til hverdagskampene. Det var for eksempel bare 1601 da blåtrøyene spilte uavgjort mot Bodø/Glimt i høst. Tilskuertallene sank også utover høsten, da Ranheims formkurve gikk feil vei.

Kontrasten mellom Ranheim og Rosenborg er stor. Sistnevnte har soleklart flest tilskuere i Eliteserien, med et snitt på 16 424 personer hver hjemmekamp.

Samlet for Eliteserien og Obos-ligaen er det en nedgang på sju prosent fra 2017.

– Vi er naturlig nok ikke fornøyd med nedgang, men samtidig må vi glede oss over at så mange kommer på kamp hver eneste helg. Fotballen er den klart største publikumsidretten, og vi er privilegerte som har så mange som kommer og ser på, sier Administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

NB: Levanger hadde 590 tilskuere i snitt.

NB2: Tallene er basert på antall solgte billetter. Antall personer på stadion er ofte lavere.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS