Trønderfotball 2017

Sørloth nærmer seg ny klubb

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Sørloth er helt ute i kulden i Crystal Palace. Nå tyder det meste på at han lånes ut i januar. Belgiske Gent skal være interesserte.

Sørloth ble solgt til Crystal Palace for over 100 millioner kroner forrige vinter, men oppholdet i Premier League har ikke blitt som ønsket for trønderen. Han har fortsatt til gode å starte en kamp denne sesongen, og har måttet avfinne seg med noen små innhopp på slutten av kamper. De siste rundene har han heller ikke vært i kamptroppen.

– Det eneste jeg kan si, er at jeg trenger spilletid. Jeg er ikke så interessert i så sitte på benken over lengre tid, sa Sørloth til TV2 tidligere i høst.

Palace ønsker å låne ut Sørloth resten av sesongen for å gi han spilletid, og Gent skal stå lengst frem i køen. Den den velinformerte journalisten Kristof Terreur fra belgiske Het Laatste Niuews melder at klubbene allerede skal ha kommet langt i forhandlingene.

Hvis overgangen skulle gå i orden gjenforenes Sørloth med treneren han spilte under i Midtjylland, Jess Thorup.

Crystal Palace har slitt med å score mål denne sesongen, men har likevel ikke gitt Sørloth noen sjanse til å spille seg varm. Klubbens har bare scoret 17 mål på 19 kamper, og ingen (!) av spissene har scoret mål. TV-2 melder at Palace ønsker å hente Liverpool-spiss Dominic Solanke i januar. Da blir veien til spilletid enda lengre for Sørloth.

– Det føles ut som det er litt i vakuum. Det gjør jo det. Så finnes det også grenser på hvor tålmodig man skal være. Jeg får bare håpe at jeg får mer spilletid fremover, sier den tidligere Rosenborg- og Bodø/Glimt-spissen.

Til våren tyder det meste på at han blir lagkamerat med Sigurd Rosted i Gent. Det er nok landslagssjef Lars Lagerbäck fornøyd med. Han uttalte etter forrige landslagssamling at Sørloth måtte få spilletid om han skulle beholde plassen i landslagstroppen.

– Det er ingen ideell situasjon. Fortsetter det slik i lang tid, hemmer det ham. På langt sikt blir det vanskeligere og vanskeligere for ham å beholde plassen hvis det fortsetter slik. Situasjonen er ikke bra, sa Lars Lagerbäck til TV2. 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS