Trønderfotball 2017

Tettey i 200

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Tettey spilte lørdag sin kamp nummer 200 for Norwich.

Trønderen ble solgt til Norwich i 2012, og har stort sett vært fast inventar i førsteelleveren for gultrøyene de siste seks årene. I dag spilte han fra start da Norwich møtte Blackburn på Ewood Park, og midtbanespilleren kunne dermed feire sin 200.kamp for kanarifuglene. Norwich vant 1-0, og kan dermed feire jul helt på toppen av tabellen i Championship.

– Det er alltid fint å spille så mange kamper for en klubb og jeg er veldig glad for at vi vant i dag. Jeg er veldig glad med å ha spilt så mange kamper for Norwich, og ser fremover til enda flere kamper, sier Tettey til klubbens hjemmeside.

Kampen mot Blackburn ble en tøff og fysisk batalje, men Tettey leverte en solid kamp i sin dype midtbanerolle. Tettey spilte i en midtbaneduo med tyskeren Moritz Leitner, og var god både som ballvinner og ballfordeler.

– Vi startet kampen bra og hadde kontroll på Blackburn før pause. Etter pausen ble det en typisk Championship-kamp og ikke sånn som vi lnsker å spille, men det er viktig å stå opp for å ta kampen og kjempe helt til slutten. Til slutt fikk vi også et mål. Noen ganger er kampene som dette i Championship og man må bare kjempe seg gjennom, sier en fornøyd Tettey.

Det anerkjente nettstedet whoscored.com ga Alexander Tettey ratingen 7,40 etter kampen mot Blackburn. Dermed var han blant banens beste spillere.

Tettey har flere ganger flørtet med en retur tilbake til Rosenborg, men signerte i sommer en ny toårskontrakt med Norwich. Han kommer dermed til å være 34 år når kontrakten løper ut i 2020.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS