Trønderfotball 2017

– Alle kan lære noe av Skjelbred

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Hertha BSC-trener Pál Dárdai er strålende fornøyd med at Per Ciljan Skjelbred har forlenget kontrakten med tyskerne.

Etter bare 5 kamper fra start denne sesongen trodde mange at trønderen kom til å forlate Hertha når kontrakten hans løp ut kommende sommer, men midtbanespilleren har nå satt en stopper for ryktene med å signere en ny kontrakt frem til sommeren 2020.

Skjelbred kom til Hertha Berlin fra Hamburg i 2013, og Pál Dárdai trekker frem viktigheten av å ha med 31-åringen videre for å balansere den ellers unge og ganske uerfarne troppen.

– Per er et absolutt eksempel på profesjonalitet, ambisjon og innsats. Han har spilt for Hertha BSC nå i over fem år, og har vært en strålende lagspiller hele veien. Han er en viktig komponent for laget både på og utenfor banen, så vi er veldig lykkelige for å ha han med oss videre, sier hovedtrener Pál Dárdai til Herthas tyske hjemmeside.

– Per har et stort fotballhjerte, og alle spillere kan lære noe av han. I løpet av min tid som trener er han også blant spillerne som har fått mest spilletid.

Det har lenge vært spekulert i om Skjelbred skulle vende hjem til Norge, men han er tydelig på at han fortsatt har mer å gi i Bundesliga. Han skal imidlertid ikke ha gitt opp planene om å avslutte karrieren i Rosenborg, men heller valgt å utsette dem til minst 2020.

Skjelbred sier at han føler seg som en viktig brikke i Hertha, og at de ønsker han videre. Det er også grunnen til at han forlenger, selv om han ikke har fått så mye spilletid hittil i sesongen.

– Det har ikke vært en hemmelighet at jeg gjerne ville bli i Hertha og Berlin. Jeg og familien har det veldig bra her, og har vært her i mange år. Jeg er glad for at jeg fortsatt kan spille på høyt nivå i Bundesliga. Vi har et ungt og talentfullt lag, og jeg tror vi kan oppnå mye, kommenterer Skjelbred.

Per Ciljan Skjelbred har 43 landskamper for Norge, deriblant 19 som kaptein.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS