Trønderfotball 2017

Dennis Johnsen bytter klubb

  • Magnus Troøyen
Arkivbilde. Foto: RBK.no

Dennis Johnsen har slitt med spilletiden i Ajax, og lånes nå ut til gamleklubben Heerenveen.

Det bekrefter Ajax på sin hjemmeside. Det skal i første omgang være snakk om et utlån frem til sommeren, men Heerenveen har også fått en opsjon på å kjøpe Johnsen når låneavtalen går ut. Dermed kan mye tyde på at Johnsen har spilt sin siste kamp for Ajax i denne omgangen.

20-åringen forlot Rosenborg til fordel for Heerenveen i 2015, og spilte der i to sesonger før Ajax kom på banen. I Ajax har han stort sett spilt for reservelaget, og han har bare prøvd seg på A-laget fire ganger. Derfor skal han selv ha ønsket en overgang for å få mer spilletid.

– Det er veldig stor konkurranse i Ajax. Det er mange gode kantspillere, og jeg er nødt til å få mer spilleltid for å utvikle meg videre. Og aller helst spilletid på et høyt nivå. I Heerenveen både må og vil jeg vise at jeg kan takle det høye nivået i Eredivisie, sier Johnsen til Heerenveens hjemmeside.

Selv om den siste tiden har vært tung med tanke på spilletid, er Johnsen tydelig på at han har utviklet seg som fotballspiller. Selv om han har spilt med reservelaget har han jevnlig trent med A-laget til Ajax.

– Selvsagt ville jeg likt å spille på førstelaget, men du blir bedre av å trene med gode spillere som (Hakim) Ziyech og (Dusan) Tadic. Jeg har vokst som fotballspiller​.

Dennis Johnsen startet karrieren sin i Tiller, og var innom Rosenborgs ungdomsslag før turen gikk til Nederland.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS