Trønderfotball 2017

– Dette er den rette overgangen for min del

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Sørloth ble tirsdag presentert som ny Gent-spiller.

Kraftspissen har fått minimalt spilletid for Crystal Palace denne sesongen, og det har lenge ligget i kortene at han skulle lånes ut i januar. Låneavtalen skal gjelde frem til sommeren, og planen er at Sørloth skal vende tilbake til Palace når avtalen løper ut.

I Gent blir han lagkamerat med landslagsstopperen Sigurd Rosted. Sørloth forteller at ting gikk fort etter at Gent tok kontakt.

– Etter det gikk ting veldig raskt. Jeg bestemte meg raskt for at jeg ville hit på lån, for jeg mener dette er den rette overgangen for min del, sier Sørloth i et intervju publisert av Gent.

Han reiser nå til spanske Benidorm for å slutte seg til Gents treningsleir. I Gent blir Sørloth gjenforent med gamletreneren Jess Thorup.

– Han fortalte meg hvordan han vil bruke meg og hva som er planene for sesongen. Dermed var det lett for meg å ta en avgjørelse. Han fortalte meg også at dette er en veldig fysisk liga, og det passer meg bra, sier Sørloth.

– Ambisjonene til klubben er å toppe tabellen. Akkurat nå er vi på 7.-plass, men forhåpentligvis kan vi gjøre det skikkelig bra i vårsesongen og klatre på tabellen. Det er derfor jeg er her, sier Sørloth.

Sørloth har tidligere også spilt for Rosenborg, Bodø/Glimt og nederlandske Groningen.

– Til tross min unge alder har jeg vært i mange klubber. Det gjør det enklere å tilpasse meg nye omgivelser, mener han.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS