Trønderfotball 2017

– En mulighet jeg ikke kunne si nei til

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

John Hou Sæter er solgt til den kinesiske klubben Beijing Guoan.

Overgangene har lenge ligget i kortene, og trønderen har vært på flere treningsopphold hos den kinesiske klubben i vinter. Torsdag formiddag ble overgangen endelig offisiell, og Sæter ble tildelt drakt nummer 7. Det spekuleres i en overgangssum på rundt 10 millioner kroner.

Sæter har kinesisk mor, så han vil derfor gå på den nasjonale kvoten i klubben.

– Ja, overgangen er noe som har pågått en stund, så jeg er veldig glad for at det endelig er i boks, bekrefter Hou Sæter til avisa Budstikka.

– Jeg har fått en mulighet jeg føler jeg ikke kan si nei til. Det er selvfølgelig gøy for meg og familien min i Kina,

Han har de siste årene spilt for Stabæk, etter å ha tilbragt ungdomsårene. Rosenborg skal ha en videresalgsavtale på Sæter, og får dermed en liten del av overgangssummen.

– Det er en utrolig stor klubb. Det er hovedstadsklubben i Kina, så det er stor forskjell på størrelse i forhold til Stabæk. Men det er en utrolig fin klubb med mange spillere. Så er det et godt støtteapparat også. Jeg gleder meg, sier Hou Sæter.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS