Trønderfotball 2017

– Han er en perfekt indreløpertype

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim kunne tirsdag annonsere at Olaus Skarsem har signert en utlånsavtale med klubben for 2019-sesongen.

Skarsem kommer fra Rosenborg, hvor han stort sett spilte fotball for andrelaget i 3.divisjon forrige sesong. Han debuterte for A-laget i cupen mot Åfjord i 2016, og skrev treårskontrakt med A-laget vinteren 2017. 20-åringen har imidlertidig ikke fått flere sjanser på A-laget, og har også slitt mye med skader. Nå sendes han ned til Ranheimsfjæra for å få spilletid.

– Olaus er en ung og lovende spiller som passer godt inn i den type spillere som vi ser etter og som vi har fulgt lenge. Han slet en del med skader i første halvdel av forrige sesong, men har vært god for Rosenborg 2 etter sommeren. Vi har sett han i alle kampene han har spilt i høst og fått et veldig godt inntrykk, sier Maalen.

Skarsem fikk mye av årets sesong ødelagt av skader, og gleder seg nå til å få en hel sesongoppkjøring for Eliteserien 2019 sparkes i gang. Maalen tror unggutten kan få mye spilletid i fjæra.

– Han er en perfekt indreløpertype som passer godt inn i måten vi spiller fotball på. Selv om det er tøff konkurranse på akkurat den plassen, så følte vi at vi trengte forsterkninger der. Olaus kommer fra en god treningshverdag i Rosenborg og har nivået som skal til inne allerede, tilføyer han.

NB: Andreas Helmersen returnerer til Rosenborg etter å ha vært utlånt til Ranheim forrige sesong. Andreas Rye forlater også Ranheim, og har signert for Byåsen.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS