Trønderfotball 2017

– Han er ønsket av en rekke klubber i hele Skandinavia

  • Magnus Troøyen
Foto: Til.no

Gjermund Åsens tid i Tromsø virker å være over. Nå har Rosenborg kastet seg inn i kampen om midtbanespilleren.

Selv om han slet med skader og bare spilte 21 kamper, ble Gjermund Åsen soleklar assistkonge i Eliteserien 2018. Trønderen noterte seg for hele 10 målgivende pasninger og to scoringer for et Tromsø-lag som endte godt nede på nedre halvdel av tabellen. Det har andre klubber lagt merke til, og nå er interessen rundt midtbanespilleren enorm.

Åsen ble lite overraskende kåret til årets Tromsø-spiller, og nå har flere klubber kastet seg inn i kampen om å signere 27-åringen. Molde har allerede fått et bud avslått, og Brann har også vært i dialog med Åsen. I dag kunne Adressa avsløre at Gjermund Åsen var i møte med RBK-ledelsen i romjula. Tromsø skal kreve 5 millioner kroner for å slippe trønderen.

Molde skal, etter det Trønderfotball erfarer, bare vært villige til å betale 2 millioner kroner for signaturen. Åsen har 12 måneder igjen av kontrakten med Tromsø.

– Gjermund er under kontrakt med Tromsø, som vi forholder oss til. Samtidig er han ønsket av en rekke klubber i hele Skandinavia. Det har han vært lenge, Åsen-agent Kevin Ingebrigtsen til Adresseavisen torsdag.

Gjermund Åsen var også ønsket av Rosenborg både i 2014 og i fjor høst, men da ble det ingen overgang. Han spilte for Rosenborg mellom 2010 og 2012, og endte på 18 offisielle kamper for klubben.

Åsen uttalte tidligere i høst at han gjerne ville prøve seg i utlandet, men det er ikke kjent hvilke utenlandske klubber som har vist interesse.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS