Trønderfotball 2017

– Jeg hadde tilbud fra mange klubber

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Sørloth forteller at han hadde tilbud fra mange klubber før han signerte for Gent.

– Det kom etter hvert ganske mange som ville låne meg ut sesongen. Jeg valgte Gent på grunn av Jess. Han fikk det beste ut av meg i Midtjylland. Når man skal gå på et seks måneders utlån, er det greit å være sikker på at treneren vet hva jeg står for, forteller Sørloth til VG. 

Jess Thorup er dansken som ga Sørloth tillit i Midtjylland, og som trente han helt frem til Crystal Palace kom med et bud på 100 millioner kroner forrige vinter. Etter en sesong i England med minimal spilletid var det viktig for Sørloth å gå til en klubb hvor han visste hva han gikk til, og at han kom til å få spille.

Gent ligger på 7. plass i den belgiske toppdivisjonen.

Den tyrkiske toppklubben Galatasaray og det engelske Championship-laget Middlesbrough skal være to av lagene som var interesserte. Flere andre Championship-klubber skal også ha vært interesserte.

Torsdag debuterte Sørloth for Gent med to scoringer, da det belgiske laget knuste tyske Holstein Kiel hele 6-1. Sørloth scorte de to første målene, og forteller at det var veldig godt å komme igang for sin nye klubb.

– Det er kjempedeilig. Det er godt å komme i gang på denne måten. Det er fint at medspillerne ser at jeg kan spille fotball, forteller Sørloth til VG.

Medregnet Gent har Sørloth nå vært innom syv klubber. Han startet karrieren i Strindheim, som har tjent gode penger på utdanningskompensasjon.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS