Trønderfotball 2017

Selnæs høyaktuell for overgang til Kina

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Ole Kristian Selnæs nærmer seg kinesiske Shenzen.

TV2 meldte lørdag at den nyopprykkede kinesiske klubben Shenzen skal fått et bud på Selnæs godkjent hos St.Etienne, og at en overgang kan offentliggjøres innen kort tid. Shenzen kan friste 24-åringen med en treårskontakt verdt mer enn 100 millioner kroner, og dermed vil trønderen bli Norges soleklart best betalte fotballspiller.

Ole Kristian Selnæs har spilt for St. Etienne siden overgangen fra Rosenborg i 2016, og har jevnlig blitt linket til storklubber i Europas største ligaer. Det vil derfor være svært overraskende om midtbanespilleren nå velger å fortsette karrieren i Kina.

– Om det nå stemmer at han ender opp i Kina vil han garantert bli Norges best betalte fotballspiller, og det er jo normalt spillere mot slutten av sine karrierer som vil reise på slike eventyr. Selnæs er 24 år og har sine beste år foran seg, så jeg må si jeg blir veldig overrasket om det ender opp med tur til Asia. Jeg kjenner han som en veldig ambisiøs person og fotballspiller, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Ole Kristian Selnæs har i utgangspunktet kontrakt med St. Etienne ut 2020-sesongen. Han ble senest i vinter linket heftig til Premier League-klubben Fulham.

– Ole Kristian Selnæs har gjort det så bra for St. Etienne at han har vært og er interessant for mange klubber i gode ligaer i Europa. Han har også utviklet seg til å bli en av Lagerbäck sine viktigste spillere, og det han viste på landslaget i høst var det meget høyt nivå på, sier Jesper Mathisen.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS