Trønderfotball 2017

Topp 50: Trønderske spillere

 • Magnus Troøyen
Foto: Moldefk.no

For tredje gang kårer Trønderfotball de 50 beste spillerne fra Trøndelag.

Å lage en slik liste fører alltid til mange diskusjoner, og man blir aldri helt enig. Nils Arne Eggen snakket om hvordan et lag måtte «spille hverandre gode», og en spillers individuelle prestasjoner vil alltid henge tett sammen med hvordan laget som helhet fungerer. Det er de individuelle avgjørelsene som hver spiller kontinuerlig tar som former hvordan et lag spiller, og disse avgjørelsene skaper en kollektiv kontekst som setter rammer for hvordan hver enkelt spiller kan uttrykke seg. Selv den beste spilleren trenger et godt kollektiv rundt seg for å prestere.

Det kan derfor være særdeles vanskelig å sette enkeltspillere opp mot hverandre. Hvordan sammenligner man kvaliteten til en spiller som spiller i sin beste posisjon i et godt kollektiv mot en spiller ute av posisjon i et lag som ikke fungerer? Individuelle statistikker vil aldri være noen fasit, og en slik liste vil alltid være veldig subjektiv.

Her er kåringen av de 50 beste spillerne i 2015.

Vi har likevel gjort et forsøk, og satt opp en liste med det vi mener er de 50 beste spillerne i Trøndelag akkurat nå. Sist gang vi gjennomførte en lignende kåring var i 2015, og siden den gang har det skjedd store endringer. Der Rosenborg for tre år siden hadde fire spillere på topp 10, har de denne gangen ingen. Vi ser en utvikling mot at de beste trønderne ikke lenger spiller for Rosenborg. Samtidig har Ranheim, etter en eventyrlig sesong i Eliteserien, fått en langt mer markant plass på lista enn de hadde i 2015.

Topp 50 trønderske spillere 2019:

 1. Ole Selnæs, Saint-Étienne. Blitt en nøkkelspiller for franske St Etienne, og ble forrige uke plassert på årets lag i Ligue 1 av en kjent fransk journalist. Strålende pasningsfot. Etter en ujevn start på oppholdet i Frankrike har Selnæs tatt store steg den siste tiden, og skal nå være ønsket av flere lag i Premier League.
 2. Jonas Svensson, AZ Alkmaar. Spilt samtlige kamper fra start for AZ denne sesongen. Er bunnsolid defensivt, men bidrar også mye offensivt. Spiller aldri en dårlig kamp, og får mye tillit på landslaget. Gir alltid 100%, og er et forbilde med sin seriøsitet. Ryktes stadig til større klubber.
 3. Fredrik Midtsjø, AZ Alkmaar. Er selvskreven i startoppstillingen til AZ. Viser stadig frem sin gode teknikk, er offensivt skapende og har en god motor. Ble kåret til årets midtbanespiller i Eredivisie i sommer, og har fortsatt storspillet gjennom høstsesongen. Nest-flest målgivende for AZ, og sentral for angrepsspillet til den nederlandske toppklubben.
 4. Markus Henriksen, Hull City. Kaptein og lederfigur for engelske Hull i Championship. Går foran i krigen og tar ansvar. Vært blant lagets beste spillere denne sesongen, og er også selvskreven i lagoppstillingen til det norske landslaget. God nok for større oppgaver.
 5. Alexander Sørloth, K.A.A. Gent. Ble solgt fra danske FC Midtjylland til Crystal Palace for 100 millioner kroner forrige vinter, men fått få muligheter til å vise seg frem i Premier League. Imponert med sin enorme fysikk de få gangene han har fått spilletid, og var god da han fikk muligheten i den engelske cupen. Lånes nå ut til Gent for å få spilletid.
 6. Per Ciljan Skjelbred, Hertha Berlin. Har hatt en frustrerende sesong i Hertha Berlin, men vist seg frem de få gangene han har fått spille fra start. Jobber alltid knallhardt og vinner mange baller. Lederfigur. Enorm da Hertha vant over Bayern Munchen i høst.
 7. Alexander Tettey, Norwich. Nøkkelspiller for engelske Norwich som kjemper om opprykk til Premier League. Stabil spiller med høyt bunnivå som gjør grovjobben på midtbanen. Utespilleren i Norwich med mest spilletid denne sesongen.
 8. Gjermund Åsen, Tromsø. Leverte en strålende sesong for Tromsø, og ble assistkonge i Eliteserien til tross for at han bare spilte 21 kamper. Strålende venstrefot og stor løpskraft. Kåret til årets Tromsø-spiller, og høyaktuell for en overgang til Rosenborg.
 9. Vegard Forren, Molde. En lederfigur i forsvaret til Molde, og selvskreven på laget som vant sølv i Eliteserien 2018. Spillende midtstopper med en følsom venstrefot. Tilbake i landslagstroppen.
 10. Kristoffer Løkberg, Brann. Ble selve symbolet på Ranheims suksess i Eliteserien. En skikkelig indreløper som spesielt på vårsesongen fikk vist frem kvalitetene sine. Lederfigur, og bidrar med viktige mål. Var kanskje Ranheims viktigste spiller.
 11. Even Barli
 12. Pål Andre Helland
 13. Christian Eggen Rismark
 14. Aslak Fonn Witry
 15. Erik Tønne
 16. Eirik Valla Dønnem
 17. Daniel Kvande
 18. Bent Sørmo
 19. Simen Wangberg
 20. Torgil Øwre Gjertsen
 21. Christoffer Aasbak
 22. Aleksander Foosnæs
 23. Michael Karlsen
 24. Dennis Tørset Johnsen
 25. Bendik Bye
 26. Ivar Furu
 27. Espen Hammer Berger
 28. Brede Mathias Moe
 29. Erlend Dahl Reitan
 30. Øyvind Storflor
 31. John Hou Sæter
 32. Andreas Helmersen
 33. Vegard Østraat Erlien
 34. Mushaga Bakenga
 35. Sondre Sørløkk
 36. Øyvind Alseth
 37. Jo Sondre Aas
 38. Kim Ove Riksvold
 39. Martin Lundal
 40. Erlend Sørhøy
 41. Ivar Sollie Rønning
 42. Kjell Rune Sellin
 43. Sondre Hopmark Stokke
 44. Jørgen Olsen Øveraas
 45. Ola Selvaag Solbakken
 46. Martin Holmen
 47. Horenus Tadesse
 48. Robert Stene
 49. Sivert Solli
 50. Mats Lillebo

 

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS