Trønderfotball 2017

– Det gir selvtillit

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim var overlegne da de møtte Stjørdals-Blink til treningskamp i helga. Blåtrøyene vant 4-0 etter fire mål på 30 minutter.

– Det er godt til guttene. Det gir selvtillit. Vi spiller fotball for at vi elsker å vinne fotballkamper, så det er utelukkende positivt at vi vinner i dag. Jeg synes vi kontrollerer og gjør mye positivt ut i fra det vi har jobbet mot i treningsuka, så nå gjelder det å jobbe videre ut i fra det vi har hatt fokus på, forteller Erik Tønne til Ranheims hjemmeside.

Kantspilleren scorte kampens første mål da han banket et straffespark i nettet allerede før minuttet var spilt. Dermed fikk Tønne æren av å score Ranheims første mål i 2019, og Ranheim fortsatte å angripe etter scoringen.

Mads Reginiussen økte ledelsen til 2-0, før scoringer av Sondre Sørløkk og Ola Solbakken gjorde at Ranheim kunne ta pause med ledelsen 4-0. Blink hevet seg etter pause, og spilte seg inn i kampen. Andre omgang ble målløs av begge lag, og kampen endte dermed 4-0.

Ranheim vant med det sin første kamp på tre måneder. Vi må helt tilbake til hjemmekampen mot Lillestrøm i oktober for å finne sist Ranheim-seier.

– Det var positivt. Jeg synes vi står bra, spesielt i 1.omgang. Vi får til mye av det vi har snakket om og øvd på på trening og tatt tak i et par felt som vi ønsket å å forberede fra sist kamp og løser det veldig bra. Vi får mange gode svar i denne kampen, understreker han.

Tønne fikk æren av å ta det første straffesparket Ranheim fikk i 2019, og fleiper med at han gjerne tar rollen som fast straffeskytter fra Michael Karlsen.

– Ja, jeg må gi Mikke litt konkurranse nå når vi begynner å telle opp og nærmer oss mars. Vi skal føre litt statistikk framover nå, så kan vi gå tilbake og se hvem som har bommet mest, sier Tønne spøkefullt etter søndagens treningskamp i Abrahallen.

– Så får vi se hvem som tar den når serien starter. Jeg mener jo jeg bør være førstevalg, men Mikke har levert han så han skal få ta den, ler han.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS