Trønderfotball 2017

Jamaicansk landslagsspiller klar for Ørn

  • Magnus Troøyen
Foto: Trondheims Ørn

Lauren Amanda Silver har signert kontrakt med Trondheims-Ørn.

Silver er en 25 år gammel midtbanespiller med 18 landskamper for Jamaica. Hun har tidligere spilt for klubber i USA, Sverige, Frankrike og Skottland, men har nå bestemt seg for å fortsette karrieren i Trondheim. I første omgang har hun signert en kontrakt ut 2019.

– På et ungt og meget lovende Ørn-lag ønsker vi at Lauren skal være en rollemodell som går foran i krigen, som deler av erfaringen sin og viser talentene våre hva som kreves for å vinne fotballkamper, sier hovedtrener Steinar Lein til Ørns hjemmeside.

Silver er født i Florida, men med jamaicansk slekt valgte hun å representere landslaget til Jamaica. Høsten 2018 spilte hun fast på laget som sikret en imponerende bronse i Concacaf-mesterskapet, bak USA og Canada. Til sommeren skal Silver derfor spille for Jamaica under VM i Frankrike.

– Jeg er en positiv og blid spiller med stor utholdenhet og høy frekvens. Har ofte spilt som 6-er og 8-er på lagene mine, og på Jamaica spiller jeg mye venstre back. Toppserien blir en ny erfaring for meg, og jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang for Ørn og Steinar, sier Silver.

I USA har Silver spilt for klubbene Houston Dash og FC Kansas City, men hun har også en fortid fra Bollstanäs i Elitettan i Sverige og for FC Metz i den franske toppserien. I 2017 spilte hun for Glasgow i Skottland.

– Silver kommer til Ørn for å vinne fotballkamper og bygge videre på en allerede spennende karriere. Vi får en voksen spiller med god teknikk, mye løpskraft og typisk amerikansk vinnerinstinkt som garantert vil løfte oss både på trening og i kamp, sier Lein.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS