Trønderfotball 2017

– Møter et veldig annerledes motspill enn vi er vant til

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim avsluttet Marbella-oppholdet med å tape 1-3 for latviske Ventspils.

– Det var en fryktelig rar kamp. Vi møter et veldig annerledes motspill enn det vi er vant til, men likevel har vi klart flest målsjanser gjennom kampen. De scorer vel på tre av de fire-fem målsjansene de skapte, men vi gir dem mulighetene for lett, sier Ranheim-trener Svein Maalen til Ranheims hjemmeside.

Maalen gjorde mange bytter fra laget som spilte 0-0 mot Strømsgodset forrige uke, og det var tydelig at relasjonene hos Ranheim ikke var helt på plass fra start. Ventspils tok ledelsen på straffespark ved Santos, og samme mann utnyttet forsvarsrot hos Ranheim og doblet ledelsen til pause.

Ranheim hevet seg etter hvilen, og skapte flere store muligheter. Effektiviteten var imidlertid ikke på plass, og på sin fjerde målsjanse økte Ventspils til 0-3. En liten trøst kom da Ranheims Olaus Skarsem reduserte til 1-3 like før slutt.

– Prestasjonen vår er preget av veldig mange nye relasjoner. Det er mange spillere som nylig har kommet tilbake fra skade og enda ikke er 100%, så når spillet ikke sitter og relasjonene heller ikke er på plass blir det vanskelig. Vi har også for dårlig pasningskvalitet, og det preger kampen veldig for oss.

Svein Maalen slapp til Magnus Blakstad fra start for første gang siden skademarerittet. Michael Karlsen var også tilbake fra start, etter å ha vært skadet i hele vinter.

– Vi må ta med oss at vi skaper veldig mange gode angrep og veldig mange sjanser, og det skal ikke mye til for å få satt ballen i mål, sier Maalen.

Nå reiser Ranheim hjem til Trondheim, hvor Rosenborg venter på motsatt banehalvdel kommende torsdag.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS