Trønderfotball 2017

– Vi har et rettmessig krav som HamKam ikke ønsker å betale

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Rosenborg-back Robert Williams er enig om en overgang til HamKam, men 1.divisjonsklubben ønsker ikke å betale utdanningskompensasjon til Stjørdals-Blink.

Robert Williams debuterte for Rosenborg A-lag i cupkampen mot Steinkjer i fjor, men var resten av sesongen langt unna spilletid i Eliteserien. Han spilte stort sett for Rosenborgs andrelag i tredjedivisjon, men denne sesongen ønsker venstrebacken å prøve seg på et høyere nivå.

Han har trent med HamKam i vinter, og er enig med klubben om sin personlige kontrakt.

– Fra 3. divisjon til 1. divisjon er selvsagt et steg opp, men på mitt beste er jeg god nok allerede nå. Så handler det om å heve bunnivået og prestere jevnere bra. Jeg tror HamKam er en ypperlig arena for meg å ta det neste steget og vil være med å heve konkurransen i treningshverdagen, uttaler Williams til Hamar Arbeiderblad.

Williams har ikke proffkontrakt med Rosenborg, og står dermed fritt til å bytte klubb. Men før overgangen blir offentlig, må HamKam bli enige med Stjørdals-Blink. Williams spilte for Blink fra han var 12 til han var 16 år gammel, og trønderklubben har derfor krav på utdanningskompensasjon. Den ønsker ikke HamKam å betale.

– Vi har et rettmessig krav som HamKam så langt ikke ønsker å betale. Vi skal drifte en klubb vi også, og dette er viktige penger for oss, sier Sportslig leder i Blink, Håvard Fuglem, til Bladet.no.

Sportssjef Espen Olsen i HamKam bekrefter at de ikke er enig med Blink.

– Vi har hatt en intensjon om å signere ham, men nå har Stjørdals-Blink satt seg på bakbeina med utdanningskompensasjon, forteller HamKam-sportssjef Espen Olsen.

– Vi er enige med spilleren selv og Rosenborg, så får vi se om vi finner en løsning med Stjørdals-Blink.

Robert Williams befinner seg for tiden i Hamar, og fikk spilletid for HamKam i en treningskamp mot Skeid på lørdag.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS