Trønderfotball 2017

– Bare å snakke om at dette frambringer kvalme hos meg

  • Magnus Troøyen

Ranheims treningskamp mot Ventspils etterforskes av UEFA for kampfiksing.

– Jeg tar et sterkt forbehold om at jeg ikke sitter på fakta i saken. Men bare det å havne i en samtale som denne, og at det muligens har vært sånn, det frambringer en kvalme hos meg, sier Ranheim-leder Frank Lidahl til TV2 sporten.

Norges Fotballforbund bekrefter at UEFA mistenker at det forekom kampfiksing under oppgjøret mellom Ranheim og Ventspils 25.februar i år. Mistanken skyldes spesielt en spesiell oddsutvikling i løpet av kampen, og at det ble spilt store summer på mål i sluttminuttene. Etter 90 minutter var oddsen på flere mål i oppgjøret bare 1,5, og det kom også to mål på overtid.

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, bekrefter til TV2 at det ikke er noe grunnlag for å tro at Ranheim er involvert i det som kan ha vært kampfiksing. Oppgjøret mellom Jerv og Ventspils er også meldt inn til UEFA grunnet mistenkelig spill på oddsen.

– I den grad prestasjonen var veldig ordinær fra vår side, så registrerte jeg undervegs at motstander-laget tok det veldig rolig i andreomgangen. Jeg noterte bare for meg selv at vi plutselig fikk veldig mye plass å spille på, uten at jeg klarte å sette det i sammenheng med kampfiksing. Så fikk jeg jo høre om Jerv-kampen, og da tenkte jeg jo mitt, sier Lidahl.

Ranheim tapte kampen 3-1, og det er først og fremst hva som skjedde på slutten av kampen som etterforskes. Selv om Ventspils ledet 3-0 sendte de samtlige spillere i angrep, og Ranheim utnyttet muligheten til å kontre inn 3-1.

Ventspils ønsker ikke å kommentere saken. Etter Jerv – Ventspils uttalte klubben imidlertid følgende til Romsdals Budstikke.

– Vi stilte en blanding av andrelag og tredjelag med mange unge spillere, fordi vi stiller det beste laget mot Molde i dag (fredag). Det ble noen sjanser på slutten, men keeperen vår gjorde to-tre store redninger. Jeg ser ikke problemet, det er uriktige påstander, sier klubbens presseoffiser Michael Korolov til Romsdals Budstikke.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS