Trønderfotball 2017

– Det er alltid deilig å være underdog

  • Magnus Troøyen
Foto: Brann.no

Kristoffer Løkberg tror Brann kan blande seg inn i gullkampen kommende sesong.

– Jeg leste nylig at de såkalte ekspertene, som får betalt for å mene noe, mente det ville bli et two horse-race mellom Molde og Rosenborg. Så da får vi være gjedda i sivet, og så ser vi hvordan det ender til slutt, sier Løkberg til TV2. 

Trønderen har kommet godt i gang i Brann, og spilte fra start da Brann slo Rosenborg 1-0 forrige uke. Løkberg blomstret som underdog i Ranheim, og mener situasjonen hos Brann er sammenlignbar. De fleste tror Rosenborg eller Molde vinner gullet, og 27-åringen mener det er perfekt at Brann får holde på litt i fred fra mediafokuset.

– Det er alltid deilig å være underdog. Det er deilig å ha alt og vinne og ingenting å tape. Jeg mener at uansett så må du prøve å finne underdog-stempelet før kamp for å ha best mulig sjans til å vinne. Så jeg skal prøve å lære bort litt av det jeg lærte meg i Ranheim, sier Løkberg.

– Du får senket skuldrene og tenker kanskje mer på prestasjon enn på resultat. Du tenker kjedelig nok at du skal ut der og være den beste utgaven av deg sjøl. Så fokuserer du kanskje ikke på at du eller skal det og det. Men heller at du har lyst til det. Da tror jeg du bygger opp en ekstra sult i stedet for en redsel

Basert på treningskampene ligger Løkberg an til å bli en nøkkelspiller for Brann. Den tidligere Strindheim-spilleren håper Brann, etter mange variable sesonger, endelig kan bli en stabil toppklubb.

– Vi snakker lite om gull i Brann, men vi har lyst å bli en stabil toppklubb. Vi håper at vi stabilt skal bli bedre hele tiden. Så har vi selvsagt et ønske om å være med helt der oppe, slik at vi gir litt tilbake til publikum i Bergen, sier Løkberg til TV2.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS