Trønderfotball 2017

Faye Lund forlenger med Rosenborg

  • Magnus Troøyen
Foto: Levangerfk.no

Julian Faye Lund har signert en ny 3-årskontrakt med Rosenborg.

– Det er veldig fortjent at han har fått en ny kontrakt. Han har fulgt et løp til punkt og prikke siden han kom hit, og vi gleder oss til å følge ham videre, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBK.no.

19-åringen har de to siste sesongene vært på utlån til Levanger, men returnerte til Rosenborg etter at Levanger rykket ned til 2.divisjon forrige sesong. Faye Lund kom til Rosenborg for fire år siden, og har nå signert en kontrakt som strekker seg ut 2021-sesongen.

– Jeg ser muligheter her de neste tre årene. Mitt første mål er å kjempe meg inn i kamptroppen og ta ytterligere steg. Utviklingen jeg har hatt til nå, har vært veldig god. Keeperteamet kjenner meg godt og trenerne har troen på meg, så jeg ser frem mot tre nye år, sier Faye Lund.

Han har trent med Rosenborg i vinter, men mye tyder på at han lånes ut til en annen klubb i Eliteserien eller 1.divisjon før sesongen starter. I Rosenborg må han konkurrere med Arild Østbø og André Hansen om spilletid, og med U20-VM med Norge i sommer tåler ikke Faye Lund å gå vårsesongen uten å få spilletid.

– Jeg kom til klubben samme år som André Hansen og har jobbet veldig mye med ham. Han har hjulpet meg mye og jeg har lært mye av ham, Arild og resten av teamet. Det gjelder å ta med meg det jeg kan bruke selv gjennom min egen stil. Så må man ikke glemme at laget også er Norges beste, så man blir ordentlig testet på trening. Akkurat nå ser jeg ingen bedre steder å være enn i Rosenborg, sier Faye Lund.

Faye Lund har spilt totalt 60 kamper for Levanger i 1.divisjon, men har enda ikke debutert i en seriekamp for Rosenborgs A-lag.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS