Trønderfotball 2017

– Med disse endringene har vi spisset konkurransen og kvaliteten

  • Magnus Troøyen
Foto: Trondheims Ørn/Stein Langørgen

Med 186 mot 40 stemmer vedtok forbundstinget denne helga ny seriestruktur i Toppserien.

– Vi ønsker at norsk kvinnefotball skal være blant de beste også i fremtiden. Og da er det nødvendig å ta i bruk kraftige virkemidler. Vi vil ha konkurransedyktige klubber på høyeste nivå internasjonalt. Toppserien skal være en arena for utvikling av internasjonale spillere. Det skal være reel konkurranse i flere kamper, og vi skal løfte Toppserien og 1. divisjon som kommersielle produkter, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Dette betyr i praksis at Toppserien og 1. divisjon kvinner reduseres fra 12 til 10 lag, og at det hver sesong skal spilles sluttspill. Endringene innføres fra 2020-sesongen. Trondheims-Ørn endte på 10.plass i Toppserien 2018, og vil derfor risikere å rykke ned til 1.divisjon om de ikke forbedrer prestasjonene før endringene innføres.

– Vi hadde rykket ned flere av de siste sesongene med åtte eller ti lag de siste årene. Likevel synes jeg vi skal gå for det dette forslaget. Det er gledelig at NFF kommer med en hel tiltaktspakke, sier Ragnar Slettestøl i Trondheims-Ørn.

Sluttspillet vil spilles slik: De fire beste toppserielagene møtes i Mesterskapsligaen, lag 5-10 møtes i Kvalifiseringsligaen sammen med de to beste lagene fra 1. divisjon, og lag 3-10 i 1. divisjon spiller mot hverandre i Opprykksligaen.

– Med disse endringene har vi spisset konkurransen og kvaliteten på konkurransen enda mer enn det som ligger i det opprinnelige forslaget, sier Svendsen.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS