Trønderfotball 2017

Selnæs fortsatt med på landslaget

  • Magnus Troøyen

Ole Selnæs er en av fire trøndere som ble tatt ut i den siste landslagstroppen.

Det har vært knyttet spenning til om Ole Selnæs overgang til kinesisk fotball kunne påvirke plassen på landslaget. I dag presenterte landslagssjef Lars Lagerbäck ut troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Spania 23. mars og Sverige 26. mars, og Selnæs var med i troppen. Lagerbäck uttalte nylig at det å spille i Kina ikke er optimalt, men valgte likevel å ta med trønderen blant sine 23 utvalgte.

– Det er som forventet. Å spille i Kina er som Lagerbäck sier ikke optimalt, men både Kamara og Selnæs har gjort det såpass bra på landslaget at de var selvskrevne i denne troppen. Med Berge skadet får Selnæs en nøkkelrolle sammen med Henriksen på midtbanen. De fungerte veldig fint sammen sist, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Ole Kristian Selnæs har totalt spilt 23 kamper for Norge, og vært blant lagets beste spillere de siste kampene.

Landslagssjefen er naturlig nok forberedt på to tøffe kamper, men tror Norge har gode muligheter spesielt i hjemmekampen mot Sverige.

– Vi møter på papiret de to beste lagene i gruppen. Å få begynne mot dem er naturlig veldig tøft. Spania borte en av de vanskeligste man kan få, men de er kanskje ikke riktig like bra som for noen år siden og har vært ujevne i sine prestasjoner. Ingenting er umulig i fotball, men vi forventer selvfølgelig en veldig tøff kamp.

Her er hele troppen:

Keepere: Rune Almenning Jarstein, Sten Grytebust og Per Kristian Bråtveit.

Forsvarere: Kristoffer Ajer, Sigurd Rosted, Omar Elabdellaoui, Haitam Aleesami, Jonas Svensson, Birger Meling, Håvard Nordtveit, Even Hovland og Martin Linnes.

Midtbane: Ole Selnæs, Markus Henriksen, Martin Ødegaard, Mohamed Elyounoussi, Stefan Johansen og Mats Møller Dæhli.

Angrep: Joshua King, Alexander Sørloth, Ola Kamara, Bjørn Maars Johnsen og Tarik Elyounoussi.​

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS