Trønderfotball 2017

– Slike kamper er det vi trener for

  • Magnus Troøyen
Foto: Strindheimtoppfotball.no

Strindheim-kaptein Sivert Risan ser frem til årets første tellende kamp.

Etter noen lange og tøffe måneder med sesongoppkjøring nærmer det seg endelig sesongstart for nyopprykkede Strindheim. Trondheimsklubben spiller sesongens første tellende kamp kommende helg, da avdelingskollega Melhus kommer på besøk i 1.kvalifiseringsrunde til årets norgesmesterskap. Risan forteller at de har brukt sesongoppkjøringen godt, og forteller at de spesielt har jobbet med den defensive delen av spillet.

– Treningene har vært preget av mye spill med tøffe dueller og høy puls. Tidlig i oppkjøringen har vi viet mye tid til å jobbe med den defensive organiseringen. Senest i treningskampen mot RBK2 fikk vi en bekreftelse på at dette har gitt positive resultater ved å nekte dem de store målsjansene, sier Sivert Risan til Strindheims hjemmeside.

– Nå er vi inne i en fase med fokus på det offensive slik at vi kan fortsette å glede vårt publikum med enda flere mål. Trenerteamet legger ned enormt med tid på planlegging, diskusjoner, trening og videoanalyse for at laget og hver enkelt skal ta nye steg hver dag.

Etter en sterk høstsesong rykket Strindheim opp fra 4.divisjon forrige sesong, og Risan forteller at det ikke bare er det sportslige som er hevet til et nytt nivå.

– Det er ikke bare vi spillere og trenerne som har rykket opp. Hele klubben har rykket opp og jobber desto enda mer (…). Gutta i og rundt laget med Mads Frengen, Stig Morten Elverum og Tore Rosvold er på plass i garderoben og på banen hver dag for å legge best mulig til rette for guttene. Og garderoben har nok en gang blitt oppgradert.

Førstkommende lørdag 16/03 er det klart for årets NM-kamp mot Melhus. Det blir første tellende kamp siden høsten i fjor, og Risan forteller at hele laget gleder seg til å endelig ha noe å spille for.

– Slike kamper er det vi trener for, og er noe både spillergruppa og trenerteamet virkelig ser frem til. Melhus spilte i 3.divisjon i 2018, så det blir en skikkelig test på hva som venter oss i sesongen 2019. Laget gleder seg veldig!

Gjennom vinteren har Strindheim signert Oskar Andreassen, Isak Malvik, Mads Finseth, Patrick Strand og Christ Oluahi Dahl. I tillegg har Marius Rosvold, Nils Barstad, Vetle Wenaas og Trym Hågensen tatt steget fra juniorlaget og opp på A-laget.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS