Trønderfotball 2017

– Vi er i veldig god rute

  • Trønderfotball
Foto: Byåsen

Byåsen-trener Erik Selnæs forteller at Byåsen er godt forberedt til sesongstart.

– Vi vet at toppnivået vårt er godt nok til å gi absolutt alle lag problemer. Så får vi se hvor langt oppe på tabellen vi ender. Det viktigste er at vi bygger videre på det vi skapte i fjor og at vi ikke blir feige eller gjør ting som ikke kjennetegner oss, sier Erik Selnæs til Trønderfotball.

Etter omleggingen er 2.divisjon tøffere enn noen gang før, og med et av de laveste budsjettene i avdelinga har Byåsen en stor utfordring om de ønsker å oppfylle ambisjonene om å etablere seg i divisjonen. Forrige sesong var gjennomsnittlig budsjett i 2.divisjon på nesten 17 millioner kroner, mens Byåsens budsjett var på 2,1 millioner.

Byåsen er derfor avhengige av å utnytte ressursene langt bedre enn konkurrentene, men Selnæs sier den gode sesongoppkjøringen har gjort han optimistisk foran sesongstarten.

– Vi er i veldig god rute. Har hatt lite skader og sykdom, noe som har gjort treningshverdagen god. En ung og sulten spillergruppe som definitivt vil opp og frem hver eneste dag og på hver eneste trening. Relativt lite gjennomtrekk i spillergruppa har også gjort jobben noe enklere, da vi har sluppet å starte helt på scratch. Har så langt spilt 3 treningskamper. Der har vi variert noe, men det er også helt forvent såpass tidlig i sesongen.

Byåsen er i avdeling med både Levanger, Stjørdals-Blink og Nardo. Oddsselskapene tror både Byåsen og Nardo kan slite med å holde plassen, og Coolbet plasserer rødtrøyene helt nederst på tabellen.

– Ambisjonene våre er å fortsette der vi slapp i fjor. Vi skal være best på trening, best på mentalitet og innstilling og generelt best på det som er gratis. Vi skapte en sterk trenings- og vinnerkultur i fjor. Den ønsker vi definitivt å bygge videre på i år. Spillergruppa er ekstremt ambisiøs og har et klart mål om å utvikle seg videre og vinne hver eneste kamp vi stiller opp i. Det kommer vi nok ikke til å gjøre, men den innstillinga skal vi ha uansett.

Byåsen har hentet flere spillere i sommer, deriblant Andreas Rye fra Ranheim. Selnæs forteller at de i utgangspunktet ikke planlegger å gjøre flere endringer på stallen.

– Jeg er veldig fornøyd med den spillergruppa vi har. Som sagt har det vært relativt få endringer og vi føler vi har fått erstattet de enerene vi mistet. Mulig det dukker opp noe spennende, men i utgangspunkt er vi så godt som ferdige, avslutter Byåsen-treneren til Trønderfotball.

Byåsen sesongåpner hjemme mot Brattvåg 13.april. 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS