Trønderfotball 2017

– Guro forsvinner til utlandet før eller siden

  • Trønderfotball
Foto: lsk-kvinner.no

Lillestrøm-trener Hege Riise har allerede begynt å forberede seg på en hverdag uten Guro Reiten.

Guro Reiten har tatt store steg siden hun ble solgt fra Trondheim-Ørn til Lillestrøm, og banker inn mål på bestiling for de regjerende seriemesterne. Denne sesongen har hun notert seg for hele 7 scoringer på 4 kamper, og Riise bekrefter at det er mye interesse for Reiten fra utlandet.

Hun tror bare det er et spørsmål om tid før Reiten, som også har spilt for Kattem, blir solgt til en stor utenlandsk klubb.

– Jeg er inneforstått med at Guro forsvinner til utlandet før eller siden. Det har hun også fortjent. Hun må kjenne på hvor lysten hun er selv til å ta steget ut og hvilken klubb som kan passe hennes spillestil, sier Riise til VG.

Onsdag scorte Reiten to ganger da Lillestrøm vant 2-0 borte mot Lyn.

– Jeg prøver å se på hvordan høsten blir for oss, og da tenker jeg med og uten Guro, sier Riise.

Reiten sier hun er kjent med interessen fra utlandet, men vet ikke om hun drar i sommer eller blir værende i Norge ut sesongen.

–  Nei, det vet jeg ikke så mye om foreløpig. Det er mye som skjer her hjemme. Jeg har ikke fått tenkt så mye. Jeg tar det når det kommer. Vi får se. Jeg har alltid drømt om å spille i utlandet, men jeg trives også veldig godt i Lillestrøm, sier hun.

Nå venter VM i sommer, der hun blir en av Norges nøkkelspillere. Bedre utstillingsvindu finnes ikke.

– Jeg har lyst til å gjøre det veldig bra der. Men først skal vi gjøre det bra i serien med LSK, sier Reiten.

Guro Reiten ble kåret til årets spiller i Toppserien forrige sesong, og har lenge blitt fulgt av store utenlandske klubber. Det er allerede klart at lagvennine og trønder Ingrid Syrstad Engen skal spille i Wolfsburg fra sommeren av.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS