Trønderfotball 2017

– Jeg har utelukkende fokusert på utvikling

  • Trønderfotball
Foto: Levangerfk.no

Levangers Jonahtan Lein Valberg lånes ut til Steinkjer frem til sommeren.

Valberg ble hentet fra Neset til Levanger allerede som 15 åring, men har stort sett spilt for Levanger 2 etter overgangen. Forrige sesong fikk han bare spilletid i to kamper for A-laget, og unggutten har derfor valgt å lånes ut til Steinkjer for å få fast spilletid på et høyere nivå.

Levanger kan bare tilby spill for LFK 2 i 4.divisjon, og det er ikke godt nok for Valberg. Valberg har i mange år blitt regnet som et stort talent, og har blant annet vært på treningsopphold hos Premier League-klubben Wolverhampton. Stortalentet har tidligere takket nei til tilbud fra både Rosenborg og Vålerenga, og var god for Norge under G17-EM.

– For min egen del så har jeg kun tenkt utvikling. Et naturlig steg for meg ville vært å spille 2. divisjon i år, etter at jeg har spilt to år med 3. divisjon. Men ut i fra hva jeg har prestert på trening og kamp så har jeg ikke fortjent – eller spilt godt nok for å spille fast for Levanger i 2. divisjon, sier Valberg til Levangers hjemmeside.

Valberg har allerede fått spilletid i to NM-kvalikkamper for Steinkjer, og hjulpet gultrøyene med å kvalifisere seg til første ordinære runde i NM.

– Steinkjer spiller i 3. divisjon, og det er et bedre alternativ enn LFK2 i 4. divisjon i år. Etter to år med andrelagsfotball vil det også for min egen del være sunt med førstelagsfotball.

Levanger-trener Magnus Powell har fått med seg at flere mener Levanger ikke har gitt Valberg nok muligheter på A-laget. Det er han uenig i.

– Etter et svakere år i fjor hvor han fikk spilt mye mindre enn hva som har vært forespeilet, tror vi at et miljøskifte og det at han skal få lære av og spille samme Karl Morten Eek vil være lurt. Jonathan har tidligere vært god med erfarne makkere så vi håper og tror at han vil vokse i en viktig rolle for Steinkjer, sier Powell.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS