Trønderfotball 2017

Kolstad videre til 1.runde i NM

  • Trønderfotball
Foto: Kolstad

Kolstad vant komfortabelt 4-1 borte mot Orkla, og er dermed klare for første runde i NM.

Rødtrøyene tok en grei 4-2-seier mot fjerdedivisjonslaget Charlottenlund i første kvalifiseringsrunde, og fortsatte å imponere mot Orkla i 2.kvalifiseringsrunde søndag formiddag. Etter en jevn og tett første omgang var stillingen 1-1, men da dommeren blåste i gang andre omgang tok Kolstad over.

Mats Oliver Bjerkan klinket ballen i vinkelen til 2-1, før Erik Rotlid kontrollert satte inn 3-1 etter et flott angrep. Like før slutt fastsatte Torbjørn Trøen sluttresultatet til 4-1, og dermed kan Kolstad nå håpe på besøk fra Rosenborg eller Ranheim til Parken på Kolstad.

Orkla-trener Stig Kvammen innrømmer at Kolstad fortjente å gå videre etter hvordan de presterte etter pause, men er fornøyd med hvordan Orkla presterte før pause.

– Vi kommer godt i gang, får et kampbildet vi var forberedt på og som vi løser godt. Vi tar ledelsen etter en gjennvinning høyt i banen, etterfulgt av et strålende innlegg og heading. I perioden etter scoringen responderer vi godt og skaper mye nesten, sier Orkla-trener Stig Kvammen til Orklas Facebookside.

– Vendepunktet i matchen kommer når Gard Heggen Fjeldvær kolliderer med keeperen deres. Det som skjer etter det har jeg ikke noe godt svar på. Vi blir urolige med ball, lykkes ikke med eget spill og sprekker opp voldsomt uten ball.

Nå håper Kvammen Orkla kan bruke dagens tap som motivasjon opp mot serieåpninga.

– Vi bretter opp ermene, så skal vi framstå helt annerledes mot RBK2 neste mandag. Da er det serieåpning! Dette var vekkeren, vi håper det blir med denne, avslutter han.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS