Trønderfotball 2017

Tabelltips: 2.divisjon

  • Magnus Troøyen
Foto: Byåsen

Trønderfotball har spådd hvordan tabellen i 2.divisjon avdeling 1 kommer til å se ut ved sesongslutt.

Etter en meget spennende avslutning på 2018-sesongen ble det klart at både Nardo og Stjørdals-Blink reddet plassen i 2.divisjon. Samtidig rykket Levanger ned fra OBOS-ligaen, mens Byåsen rykket opp fra 3.divisjon. Dermed har vi fire trønderlag i samme avdeling i 2.divisjon 2019.

Les også vårt intervju med Byåsen-trener Erik Selnæs.

Levanger har nok ambisjoner om å blande seg inn i kampen om opprykk, mens for Blink, Nardo og Byåsen handler det meste om å unngå nedrykk. Trønderfotball har sett på tidligere prestasjoner, spillersammensetning og resultater i vinterens treningskamper, og satt sammen et tabelltips for hvordan vi tror sesongen 2019 ender.

 

1. Fredrikstad

2. Egersund

3. Bryne

4. Arendal

5. Brattvåg

6. Levanger

7. Hødd

8. Stjørdals-Blink

9. Kvik Halden

10. Moss

11. Byåsen

12. Nardo

13. Vidar

14. Sola

 

Byåsen: Reiste seg mesterlig forrige sesong etter et tungt nedrykk, og vi tror Byåsen såvidt klarer å berge plassen i 2.divisjon denne sesongen. Har hentet flere spennende spillere i vinter, deriblant Andreas Rye. Rye har erfaring fra spill i OBOS-ligaen med Ranheim, og kan fort utgjøre forskjellen på nedrykk eller trygg plass for Byåsen. Robin Bjørndahl-Jatta kan også bli en viktig spiller, han har tidligere vist seg som en god angriper i andredivisjon. Albert Berbatovci bidrar med viktig rutine på midtbanen.

Samtidig gikk det veldig tungt for Byåsen sist de prøvde seg i 2.divisjon, og laget fremstår ikke som veldig styrket i forhold til da de rykket ned i 2017. Vi tror likevel det holder til å berge plassen, men da er det viktig at nøkkelspillere som Rye og Berbatovci holder seg skadefrie.

Slik startet Byåsen i første seriekamp (4-3-3): Alexander Hovdevik – Lionel Kamanzi, Espen Langøren, Kristian Andreassen, Torben Halvorsen – Albert Berbatovci, Øyvind Haugen, Mats Ingebrigtsen – Jonas Næss Nilsen, Agwa Obiech, Andreas Rye

 

Nardo: Har i flere år på mirakuløst vis reddet plassen i 2.divisjon, og det til til tross for at de opererer med et langt mindre budsjett enn konkurrentene. Store underskudd gjorde at styret i vinter gikk inn for å trekke laget fra 2.divisjon, og bare en redningsaksjon i 12. time reddet laget. Nå skal Nardo gå i gang med en ny sesong på enda mer sparebluss enn tidligere, og denne gangen tror vi ikke det holder til å redde plassen.

Nardo har beholdt de fleste spillerne fra forrige sesong, deriblant viktige Henrik Bakke, Christoffer Engan og Morten Strand, som alle har vært i søkelyset til større klubber i vinter. Samtidig Nardo har utelukkende hentet nye spillere fra lavere divisjoner, og få av spillerne som har kommet inn portene på Nissekollen har mye erfaring fra 2.divisjon. Nardo kommer helt sikkert til å kjempe bra fra seg også i år, men det er mye usikkerhet rundt klubben. Vi tror derfor Nardo må ta turen ned i 3.divisjon.

Slik startet Nardo i første seriekamp (4-3-3): Henrik Bakke – Andreas Søfteland, Vebjørn Vinje, Marius Sandvik, Jørgen Solli – Morten Strand, David Strandin, Eirik Trondsen – Amund Vingelen, Ole Sæter, Christoffer Engan 

 

Stjørdals-Blink: Berget såvidt plassen etter en enormt spennende avslutning forrige sesong, men vi tror Blink har nok kvalitet til å redde plassen mer komfortabelt denne sesongen. Roar Vikvang er tilbake i trenerstolen, og den erfarne treneren har vært aktiv på overgangsmarkedet i vinter. Har blant annet hentet fem (!) spillere fra Ranheim, deriblant angriper Mats Lillebo. Han fikk syv kamper i Eliteserien forrige sesong, og bør være en solid forsterkning for Blink.

Sivert Solli har også meldt overgang fra Ranheim til Blink, og bør med sine 10 Eliteseriekamper forrige sesong bite godt fra seg i 2.divisjon. Blink har også beholdt viktige Sondre Stokke, som de siste sesongene har banket inn mål på bestilling. Med mye offensiv kvalitet og erfarne spillere i forsvar tror vi Blink kan hevde seg godt i 2.divisjon, og sikre plassen med grei margin.

Slik startet Stjørdals-Blink i første seriekamp (4-3-3): Thomas Lia – Lars Ramstad, Bjørnar Hove, Vegard Fiske, Robert Williams – Fredrik Vinje, Sander Kartum, Jakob Tromsdal – Sivert Solli, Sondre Hopmark Stokke, Mats Lillebo.

 

Levanger: Var ikke i nærheten av å redde plassen i Obos-ligaen forrige sesong, og har gjennomført store endringer i spillerstallen i vinter. Har signert 12 nye spillere, mens like mange har forlatt klubben. Har ogå byttet trener, og Magnus Powell er nå tilbake i sjefsstolen. Svensken leverte gode resultater sist han var i Levanger, og har nå begynt byggingen av et nytt lag som på sikt kan bli sterke. Vi tror Levanger trenger mer tid før de rykker opp tilbake til Obos-ligaen, og at de ender på en trygg plass midt på tabellen denne sesongen.

Har hentet rutine i Vegard Voll, og Powell har også brukt nettverket sitt i Sverige til å hente flere svenske spillere. Mange av de nye spillerne har erfaring fra norsk 2.divisjon eller lignende nivå i Sverige, men med så mange nye fjes er det vanskelig å se for seg hvordan Levanger kommer til å prestere denne sesongen. Levanger kommer også til å være avhengige av mange unge spillere som sikkert vil svinge i prestasjonene.

Slik startet Levanger i første seriekamp (4-4-2): Jonatan Byttingsvik – Ivo Öjhage, Vegard Voll, Håvard Lorentzen, Per Verner Rønning – Mats Petersson, Granit Buzuka, Ermal Hajdari, Horenus Tadesse – Didrik Sereba, Badr Rahhaoui.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS