Trønderfotball 2017

Slik opplever Løkberg forskjellen mellom Brann og Ranheim

  • Magnus Troøyen
Foto: Brann.no

Kristoffer Løkberg har funnet seg godt til rette i Brann, men forteller om en helt annen konkurransesituasjon enn han er vant med.

Løkberg gikk fra Ranheim til Brann i vinter, og har vært en viktig brikke for rødtrøyene så langt denne sesongen. Han har fått spilletid i samtlige kamper, og notert seg for en scoring. I et intervju med Eurosport forteller trønderen om forskjellen mellom Ranheim og Brann, og han trekker spesielt frem forskjellene på treningsfeltet.

– Det er noe helt annet for meg. Jeg er vant med å være i førsteellveren fra 2. januar til 1. desember. Måten man jobber på trening, så blir det litt sånn at de samme spiller sammen på hver treningsøkt, sier Løkberg til Eurosport.

Han forteller at Ranheim fokuserte mye på relasjoner, og at dette ga store fordeler i kampsituasjoner.

– I Ranheim satte vi opp høyresiden og venstresiden sammen på hver eneste økt. Relasjon med meg, Aslak Fonn Witry og Øyvind Storflor den var god, fordi vi øvde hver eneste dag sammen. Da blir det litt forskjell til Brann hvor konkurranen er så skarp. Det byttes mer fra kamp til kamp ut i fra hvem man møter. Da er det ikke på samme måte like gode og innarbeidede relasjoner, sier Løkberg.

Mens Ranheim stort sett spilte på samme måte hver kamp, er inngangene mer varierte hos Brann.

– Det varierer ut i fra hva Lars Arne føler at han har behov for inn mot den kampplanen han har lagt. Det er ikke helt slik at hvis jeg skal starte, så må den andre starte. Det er mer at Lars Arne klekker ut sin kampplan og ser for seg hvilke spillertyper han trenger

Kristoffer Løkberg og hans Brann spiller borte mot Stabæk kommende søndag klokken 20.0o.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS