Trønderfotball 2017

– Stolt over å bli rangert i grønn sone

  • Magnus Troøyen
Foto: Byåsen

Mens både Levanger, Nardo og Stjørdals-Blink sliter kraftig med økonomien, er Byåsen rangert i grønn sone av NFF.

– Byåsen Toppfotball er stolt over å bli rangert i grønn sone av NFF, for klubbene med best økonomi. Det betyr IKKE at vi har mye penger, men betyr at alle i klubben er utrolig flinke med norsk toppfotballs minste budsjett! Skriver Byåsen på Twitter.

Forbundet slapp i dag sin seneste økonomirapport, og den er ikke lystig lesning med trønderske fotballøyne. Nardo er for tredje året på rad plassert i den nederste sonen, og i år har de fått selskap av både Levanger og Stjørdals-Blink. Byåsen er med i rapporten for første gang på en stund etter fjorårets opprykk, og får full score for sin økonomistyring.

Nardo er dermed ilagt to forskjellige irettesettelser for brudd mot delmål på to forskjellige handlingsplaner. De må, sammen med Levanger og Blink lage en handlingsplan som skal fortelle hvordan de skal redde økonomien.

Både Nardo og Stjørdals-Blink fikk irettesettelse for å ikke ha positiv egenkapital.

– Det underliggende bildet viser at noen klubber gjør det veldig bra, mens andre sliter noe med å oppnå økonomisk bærekraft. Klubber som drifter i ubalanse må justere kursen. Ellers er det positivt at vårt finansielle oppfølgingssystem nå er etablert skikkelig på PostNord-nivå. Klubbene er positive til den nye ordningen, men noen har en god jobb å gjøre, sier seksjonsleder for klubbstøtte i NFF, Rune Nordhaug, til fotball.no.

Trondheims-Ørn ligger for sjette gang på rad i gul sone, og har nå fått selskap av Rosenborg. Seriemesterne har flere år i grønn sone bak seg, men gikk med et større underskudd i fjor.

– Jeg er glad for at det ikke er noen klubber i rød kategori i Eliteserien, men jeg er ikke fornøyd med at klubblisensnemnda må ilegge flere reaksjoner denne gangen. Totalt 79 klubber er vurdert og kategorisert av NFF. Det har gitt åtte nye reaksjoner og åtte nye pålegg av handlingsplaner. Klubblisensen bidrar til bedre styring og bedre økonomisk disiplin. Målet er at vi får enda flere klubber i gul og grønn kategori fremover, sier fotballpresident Terje Svendsen

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS